Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Klart att vi har pratat med varandra om det”

Henrik Larsson har pratat med sin son om nästa äventyr.
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Jordan Larsson ryktas vara på väg till Ryssland.
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

Helsingborgs IF ställs mot Örebro SK för andra gången på kort tid.

En del har hänt i HIF–truppen sedan det senaste mötet lagen emellan, vilket erbjuder nya möjligheter för skåningarna.

– Vi har fått in mer rutin och tyngd, säger Henrik Larsson.

Senaste matchen mellan Örebro och Helsingborg var en målsnål historia, men numera Thailandsflyktade Rasmus Jönsson stod för matchens enda mål när skåningarna fick med sig alla tre poäng hem till Olympia. 

Nu är det dags igen, men den här gången möts lagen på gräs. Henrik Larsson tror inte att underlagsbytet påverkar varken HIF eller ÖSK.

– Det ska inte vara någon stor skillnad egentligen. Vi har en gameplan gällande hur och vad vi vill göra och det måste vi försöka göra. Sen är ÖSK ett bra lag även på gräs och har gjort flera bra bortamatcher. Det blir en tuff match i morgon.

Vad tar ni med er från förra matchen?

– Uppe på Behrn arena var jag nöjd med passningsspelet i första halvlek. I andra sjönk vi lite för lågt, men tyckte att vi hanterade det bra ändå. Kan vi vara lite högre upp i banan är det bra för oss, men då krävs det att vi får i gång passningsspelet. 

Lindegaard, Gero och Hafsteinsson in

Att kalla Helsingborgs sommarvärvningsfönster för aktivt är ingen överdrift. Laget har sålt Rasmus Jönsson och Andri Bjarnason, men samtidigt värvat in Daniel Hafsteinsson, Alhaji Gero, Ibrahim Bancé och Anders Lindegaard.

Henrik Larsson utvecklar kring vad några av klubbens nyförvärv kan bidra med.

– Rutin och alternativ. Även om Kalle (Joelsson) var bra innan sin skada så är Anders (Lindegaard) en målvakt som har betydligt mer rutin. Alhaji Gero bidrar med tyngd i anfallsspelet – vi tappar Moros kopiösa löpförmåga, men vinner i fysisk närvaro. 

Ur ett tabellmässigt perspektiv befinner sig Helsingborgs IF precis ovanför den omedelbara bottenstriden, och möter Örebro som inför matchen ligger på samma poäng. Henrik Larsson har tidigare pratat om att lagets fokus ska vara på att vinna matcher mot lag som är i liknande sits som HIF, men också att det inte finns någon risk för att spelarna inte ska vara koncentrerade och segersugna oavsett motstånd.

– Det tror jag inte. Det är professionella fotbollsspelare – oavsett när man har på sig den här tröjan, oavsett om det är borta eller hemma, så går man ut för att vinna. Vi vet alla att det är omöjligt vinna alla matcher, men vi går aldrig in med tankesättet att inte vinna. Vi har en chans mot alla lag. 

”Det stannar mellan oss”

I dagarna har SportExpressen rapporterat om ett ryskt intresse för Jordan Larsson – Spartak Moskva ska vara intresserat av IFK Norrköpings målspruta och vara villiga att betala upp till 42 miljoner kronor för anfallaren.

Henrik Larsson medger att han pratat med sin son om ämnet, men vill inte utveckla det vidare.

– Vad jag och min son pratar om är jag inte så intresserad av att dela med mig till andra eftersom det är mellan oss i familjen. Men det är klart att vi har pratat med varandra om det, det är min son. Det är en no–brainer.