Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klara för allsvenskan – förlänger med Boakye

Thomas Boakye under fotbollsmatchen i Superettan mellan Dalkurd och Halmstad förra året.
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Halmstad BK bygger för en ny vardag i allsvenskan.

Och nu är en av många pusselbitar på plats. Thomas Boakye, 27, har förlängt sitt kontrakt med två år. 

– Det känns jättebra att få spela i allsvenskan med HBK, säger han. 

Thomas Boakye blev en del av Halmstad BK redan 2018 när han gjorde en smått förbjuden flytt från Varbergs BoIS. 

Sedan dess har han spenderat tre säsonger i superettan med HBK. Allt som allt har det blivit över 80 matcher i Halmstad och nästa år väntar alltså spel i allsvenskan. 

– Magnus gillar min attityd på planen och vid sidan om. Jag gör alltid mitt bästa för HBK och har respekt för klubben, och jag blev jätteglad när han ville att jag skulle skriva nytt kontrakt. Det känns jättebra att få spela i allsvenskan med HBK, säger Thomas Boakye, till klubbens hemsida.

Förutom Varberg och Halmstad har Thomas Baokye även tillhört Östersunds FK, som på den tiden spelade i norrettan och superettan. 

Nästa års allsvenska äventyr blir med andra ord det första för 27-årige Thomas Baokye.

– Thomas är en oerhört nyttig spelare som är användbar i flera positioner. Han är extremt ambitiös och en hårt arbetande spelare både i träning och match, extremt professionell. Han har en fysik som är av internationell klass med sin styrka och snabbhet, vilket gör att vi tror att han kan bli en tillgång för oss i allsvenskan, säger HBK-tränaren Magnus Haglund.