Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Nu ska vi se till att vinna allsvenskan”

Lämnade trots succén i Europa League
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Isaac Kiese Thelin på plats vid Stadion för att skriva på kontraktet med Malmö FFFoto: Mattias Larsson
Foto: CAO CAN / STELLA PICTURES/XINHUA/AVALON.RED B950
1 / 7

Nu är det officiellt.

Isaac Kiese Thelin återvänder till Malmö FF på ett lån som sträcker sig över hela 2020.

– Det känns väldigt bra att det är klart, säger Kiese Thelin.

Det var för någon dag sedan som flera belgiska medier, däribland HLN, rapporterade att Isaac Kiese Thelin var på väg tillbaka till Malmö FF. Han har inte fått någon speltid i Anderlecht den senaste tiden och när den belgiska klubben åkte på träningsläger följde inte 27-åringen med. 

Anfallaren har under en tid varit ryktenas man och kopplats ihop med såväl Norwich, FC Köpenhamn som tyska Paderborn. 

Kiese Thelin presenterades på torsdagen

På torsdagsmorgonen avslöjade Kvällsposten att Isaac Kiese Thelin, Malmö FF och Anderlecht var överens om ett låneavtal. 

Vid 10-tiden på torsdagsförmiddagen mötte Kvällsposten anfallaren utanför kansliet på Stadion innan Isaac Kiese Thelin skulle skriva under de sista papperna.

– Det känns skönt att vara här, sa han kort och försvann in mot sportchefen Daniel Anderssons kontor.

Vid 14-tiden på torsdagen offentliggjorde Malmö FF ettårslånet.

– Vi är nöjda med att få tillbaka Isaac. Han är en stor och stark anfallare som kom fram som en virvelvind och levererade direkt senast han var här. Han är en bra uppspelspunkt och kommer att tillföra ännu mer tyngd i vår offensiv.

– Isaac har spelat i flera bra klubbar i Europa där han samlat på sig nyttiga erfarenheter och utöver det har han meriter från landslagen. Han är väldigt motiverad och spelsugen, säger Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson i ett pressmeddelande.

Kiese Thelin såldes i januari 2015 från Malmö FF till franska Bordeaux för omkring 40 miljoner kronor och spelaren har sedan representerat Anderlecht, Waasland-Beveren och Bayer Leverkusen. Han har också gjort 29 landskamper för Sverige och A-landslagsdebuten skedde 2014. 

– Det känns väldigt bra att det är klart. Även om jag bara var här en kort tid förra gången känns det som att komma hem. Jag kommer tillbaka till en professionell och ambitiös klubb som jag har följt och haft en god relation med sedan jag lämnade. MFF fortsätter att ta kliv och i Europa är det en klubb man talar om med respekt. Nu ska vi också se till att vinna allsvenskan igen, säger Kiese Thelin i pressmeddelandet.

Ska förstärka anfallssidan 

När nye MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson presenterades på en presskonferens för en dryg vecka sedan var han tydlig med att Malmö FF skulle komma att förstärka anfallsbesättningen efter att Markus Rosenberg lagt skorna på hyllan. 

– Jag har sett MFF fem gånger live under 2019. Truppen ser riktigt bra ut. Markus (Rosenberg) har lagt av, det är tufft, men vi ska hitta en ersättare, sa han till Kvällsposten då. 

Lånet som nu är överenskommet om sträcker sig över hela 2020. Vad Kvällsposten erfar har Malmö FF ingen köpoption på Isaac Kiese Thelin. Anfallaren har gjort 29 A-landskamper för Sverige. Kiese Thelin startade sin senaste landskamp i Nations League-mötet med Ryssland den 10:e oktober 2018. En lyckad vår i Malmö skulle kunna göra anfallaren aktuell för en plats i den svenska EM-truppen i sommar.

Lär dig det viktigaste om MFF - på bara 103 sekunder

https://twitter.com/IKieseThelin/status/1215259639815819265?s=20