Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klar för Helsingborg – presenteras i veckan

Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Helsingborgs IF fortsätter rusta inför allsvenskan 2020.

Senaste tillskottet är försvarsspelaren Erik Figueroa, 29.

Enligt uppgifter till Kvällsposten ska Figueroa, som närmsta kommer från chilenska Unión La Calera, presenteras kommande vecka.

Erik Figueroa, som växte upp i Sundbyberg, fick sin första fotbollsfostran i AIK. Därefter har han spelat i Hammarby, Vasalaund, Sirius och Brommapojkarna.

För ganska exakt ett år sedan värvades han av Unión La Calera i Chile.

Nu återvänder han till svensk fotboll.

Figueroa, som kan spela på olika positioner i försvaret, ska genomgå läkundersökning i Helsingborg under måndagen. HIF:s plan är att presentera nyförvärvet i början av veckan, kanske redan under måndagen om alla bitar faller på plats.

Olof Mellberg har haft Figueroa i BP

HIF:s tränare Ola Mellberg känner Figueroa väl sedan deras gemensamma tid i Brommapojkarna. När försvararen, i juni 2017, klippte till med en drömfripark mot Gais i superettan rusade han i en maxlöpning ut till bänken för att fira med Mellberg. 

När Figueroa, i januari 2019, lämnade BP för att spela fotboll i sin pappas hemland Chile, sa han så här till Fotbollskanalen:

– Det känns att vad som helst kan hända efter det här.

Nu är han tillbaka i Sverige och allsvenskan. Nästa adress blir Helsingborgs IF.