Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kiese Thelins lättnad: ”Jätteskönt för mig”

Allsvenska juryn: ”Malmö är deras enda utmanare till guldet”
Isaac Kiese Thelin tackar Jonas Knudsen.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Carljohan Eriksson gjorde många fina räddningar.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Isaac Kiese Thelin fick chansen att avgöra för MFF i cupsemin med matchens sista spark, men Mjällbymålvakten Carljohan Eriksson räddade. 

Till sist stod ändå Malmö som segrare efter ett straffsparksavgörande.
– Jätteskönt för mig så klart, säger Kiese Thelin. 

Efter en rätt krampaktig match mellan Mjällby och Malmö FF i Svenska cupens semifinal fick Isaac Kiese Thelin det gyllene läget att avgöra - och detta med förlängningens sista spark när Mjällbys Joel Nilsson fått bollen på handen i eget straffområde.

Kiese Thelin, som nyligen missade en straff mot AIK, lyckades inte överlista Carljohan Eriksson som räddade nere vid stolproten. 

Det hela gick till ett dramatiskt straffsparksavgörande. Efter en tidig miss från David Batanero var MFF i förarsätet, men Fouad Bachirous straff var lamt slagen och Eriksson parerade. Hoppet tändes för Mjällby, men MFF skulle till sist ändå stå som slutsegrare efter att Johan Dahlin knipit Mamudu Moros straff och Jonas Knudsen sedan bombat in avgörandet mitt i mål. 

– Jag kände att det var dags att vända efter räddningen på Bachirous straff men sen gjorde Johan (Dahlin) en jättebra räddning, då blev det tufft... Jag själv hade fingertopparna på bollen vid två straffar, man får ge kredd till straffskyttarna att det var bra straffar, konstaterar Mjällbymålvakten Eriksson som inte var orolig i samband med Kiese Thelins straff i förlängningen. 

– Jag tänkte först och främst att det aldrig var straff, sen tänkte jag att det inte fanns tid att lägga energi att skälla ut domaren. Jag vet inte om jag kom in i hans (Kiese Thelins) huvud men jag kände att jag skulle ta den.

Du gjorde det?

– Ja man får ibland en sån känsla, det kändes bra.

Kiese Thelin slår tillbaka 

Isaac Kiese Thelin rycker på axlarna över det som finländska målvakten säger.

– Det var tur att han inte kunde läsa de andras straffar om han nu var så bra på det, det är mitt svar. 

Varför slog du ingen straff i straffläggningen? 

– Jag var inte uppskriven som straffskytt.

Berodde det på din straffmiss?

– Jag tror det, men nu är vi vidare så det är gött. 

Hade du velat slå straff i straffläggningen?

– Om jag varit uppskriven hade jag tagit en straff. 

Asamoah Gyan i samma sits 

I VM 2010 hamnade Ghanas storstjärna Asamoah Gyan i en skrämmande lik sits som Kiese Thelin när han i förlängningens sista spark mot Uruguay fick chansen att avgöra från elva meter, men sköt i ribban. Väl i straffläggningen valde Gyan att ta en straff och smackade då upp bollen i första krysset. Om Kiese Thelin inte var sugen på snabb revansch? 

– Jo det är klart men det spelar ingen roll nu, det viktiga var att vi vann, det är det vi fokuserar på. 

Skönt för dig personligen att ni gick vidare va?

– Klart det är jätteskönt. Grabbarna gjorde sitt jobb. Dahlin med fin räddning och Jonas med viktig sista straff. Jätteskönt så klart!