Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Öppna brevet – efter supportrarnas ilska

Se några utdrag från matchen
Foto: TOBIAS STERNER / BILDBYRÅN
Foto: NILS PETTER NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

1–3 mot AFC Eskilstuna – och ingen seger på två månader.

Då ropade arga supportrar på Magnus Pehrssons avgång.

Nu försöker Kalmar FF:s ordförande lugna fansen – och sin tränare.

– Magnus och den sportsliga ledningsgruppen har styrelsens fulla förtroende, skriver Jonas Persson i ett öppet brev. 

Det var efter söndagens förlust borta mot AFC Eskilstuna som ilskna Kalmar FF-supportrar visade sitt missnöje mot klubben. Redan i halvtid, vid ställningen 0–2, buades KFF ut. Sedan stannade fansen kvar på bortasektionen långt efter slutsignalen och krävde tränaren Magnus Pehrssons avgång.

Lagkaptenen Viktor Elm tog sig bort till supportrarna för ge en förklaring – men Pehrsson vägrade möta skaran.

– Jag gick ju in efter slutsignalen efter att ha tackat AFC:s tränare för matchen. Det var först nu jag fick reda på det, säger Magnus Pehrsson till Barometern efter presskonferensen och fortsätter:

– Sedan vet jag inte hur mycket konstruktivt det hade blivit i ett sådant läge.

Pehrsson hörde avgångsropen

Kalmar FF:s tränare berättar att han hörde fansen och deras rop om avgång, men förklarar att hans fokus ligger på det som händer på planen.

– Ska jag vara helt ärlig, så har jag varit i den här branschen i nästan 20 år och varit med om det tidigare. Men det är inte där mitt fokus ligger, sedan kan folk få skrika vad de vill. Jag fokuserar på att göra mitt jobb, säger Magnus Pehrsson till Barometern.

KFF har tre raka förluster sedan allsvenskan startade om. Man har inte vunnit sedan den 11 maj – och även om klubben befinner sig på säker mark i tabellen återstår bara två poäng ner till jumboplatsen.

Öppna brevet: ”Går inte att fortsätta på samma sätt”

Kalmar FF:s ordförande Jonas Persson skrev ett långt, öppet brev som publicerades på klubbens hemsida senare under kvällen. 

I brevet förklarar han att förändringar kommer ske i spelartruppen, men att Magnus Pehrsson och övriga i den sportsliga ledningen sitter säkert.

Bland annat skriver KFF:s ordförande så här:

”Vi är väldigt många som bryr oss om Kalmar FF och mår dåligt när vårt lag underpresterar. Samtidigt är det genom att visa gemensam styrka som vi tillsammans kan förändra någonting. Det sportliga teamet med Magnus Pehrsson i spetsen inser att läget för laget snabbt utvecklats åt fel håll och att det inte går att fortsätta på samma sätt utan allt måste upp på bordet och dissekeras”, skriver Jonas Persson i det öppna brevet. 

Förändringar kommer ske i truppen

Jonas Persson fortsätter sedan:

”Magnus och den sportsliga ledningsgruppen har styrelsens fulla förtroende i det ansvarsfulla arbete de har när den allsvenska serien vänder 22 juli med hemmamatchen mot Djurgården.”

Kalmar FF:s ordförande meddelar även att när transferfönstret öppnas ska truppen ses över – ”både för spelare in och spelare ut ur truppen”.

Positivt besked kring Elm

I matchen mot AFC Eskilstuna tvingades Rasmus Elm bryta med en befarad knäskada. De första rapporterna tycker dock på att det inte verkar vara någon större fara med mittfältsstjärnan.

– Vi är försiktigt positiva där Rasmus kommer testa av knät under tisdagen, men vi tror i det här läget inte att det har uppstått någon skada, säger Magnus Pehrsson i en separat kommentar på klubbens hemsida.