Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kevin, 18, är årets talang – jagas nu av ärkerivalen

Kevin Jensen, 18, Landskrona Bois
Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN
Kevin Jensen i aktion under kvalmatchen mot Öster.
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Olof Mellberg, huvudtränare i Helsingborgs IF.
Foto: HENRIK ISAKSSON / IBL

Utsedd till Årets Talang i division 1.

Nu kan Kvällsposten avslöja att Helsingborgs IF är intresserade av att värva det offensiva storlöftet Kevin Jensen, 18, från ärkerivalen Landskrona Bois.

– Det är vårt jobb att hitta spelarna som är unga och som har gjort det bra i sina klubbar, säger HIF:s chefsscout Adil Kizil som varken bekräftar eller dementerar uppgifterna om Jensen.

Kevin Jensen – med Billeberga GIF som moderklubb och bosatt i Helsingborg – var under 2019 en av Landskrona Bois bästa spelare.

18-åringen och hans Bois föll visserligen tungt i kvalet till superettan mot Östers IF men på ett personligt plan fick Jensen, som mest spelat ytterforward i Bois, fin belöning efter säsongen.

När så väl division 1 Södra som division 1 Norra tillsammans summerade årets säsong i helgen utsågs Jensen till Årets Talang bland alla spelare i de sammanlagt 32 klubbarna. Dessutom togs Kevin Jensen ut till den match som kallas Morgondagens Stjärnor och där spelare från de båda division 1-serierna i lördags möttes på Tele 2 Arena i Stockholm.

I den matchen utsågs Jensen till matchens lirare i efter bland annat två mål när laget från Söder vann med 4–2.

Jensen passar HIF:s nya profil

Nu kan Kvällsposten avslöja att Helsingborgs IF är intresserade av att värva Kevin Jensen redan till nästa säsong.

HIF hade i årets allsvenska en ålderstigen trupp och förra veckan fick sammanlagt fem spelare lämna Olof Mellbergs trupp. Fyra av dem var över 30 år gamla och Kevin Jensen passar perfekt in i HIF:s strategi inför 2020, där man vill föryngra med talang man har stor tro att kunna förädla.

Enligt vad Kvällsposten erfar har HIF följt Jensen nära under en längre tid och är intresserade av att värva honom redan till nästa säsong, trots att Jensen är under kontrakt med Landskrona Bois.

Erkänner att HIF följer Jensen i Bois

Adil Kizil är ny chefsscout i Helsingborgs IF och klubbens talesperson kring spelartruppen.

– Jag har koll på Kevin Jensen i Landskrona, säger Kizil och fortsätter.

– Det är vårt jobb att hitta spelarna som är unga och som har gjort det bra i sina klubbar. Vi känner till Kevin också. Sedan från att vi känner till och följer upp spelare så är det lång väg till att det blir någonting konkret.

Adil Kizil – chefsscout i HIF och talesperson för klubbens sportråd
Foto: BILDBYRÅN

Adil Kizil varken dementerar eller bekräftar HIF:s intresse att försöka värva loss Jensen från Bois.

Kizil har dock tidigare sagt i Kvällsposten att Helsingborgs IF jobbar för högtryck med att stärka truppen inför den allsvenska säsongen 2020.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.