Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Malmö FF:s besked: Anmäler Radetinac

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Malmö FF:s tränare Uwe Rösler befarade att Arnór Traustason skulle vara borta ”en lång, lång tid” efter sammandrabbningen med Djurgårdens Haris Radetinac i söndagens oavgjorda toppmöte i fotbollsallsvenskan. 

Men nu kommer delvis lugnande besked – Traustason har inte drabbats av någon fraktur.

MFF väljer också att anmäla Haris Radetinac.

– Malmö FF kommer inom kort att anmäla Haris Radetinacs våldsamma tackling på Arnor Traustason eftersom den lämnades utan åtgärd från domaren, säger MFF:s presschef Peter Åhlander.

Det var med några minuter kvar av den första halvleken som Arnór Traustason stämplades vid fotleden av Djurgårdens Haris Radetinac.

Tacklingen fick MFF-tränaren Uwe Rösler att rasa efter matchen. 

– Han kan ha brutit sitt ben. Fysteamet sa att det inte såg bra ut alls, inget är bekräftat men han kan ha brutit benet. Det var en ful tackling, en ful tackling. En karriärshotande tackling, sade Rösler.

Men nu kommer delvis lugnande besked om MFF-mittfältaren. Malmö FF meddelar på sin hemsida att Arnór Traustason inte har drabbats av någon fraktur. 

– Vi kan bekräfta att det inte är någon fraktur av underbenet eller fotleden. Vår bedömning påvisar dock allvarliga ledbandsskador i fotleden, säger Jesper Robertsson, till MFF:s hemsida. 

”Inte aktuellt med operation”

Arnór Traustason har undersökts med magnetröntgen och MFF:s mediciniska team har i nuläget ingen prognos för hur länge mittfältaren tvingas bort från spel. 

Däremot står det klart att Traustason troligtvis inte kommer behöva genomgå någon operation. 

– Arnór kommer att inleda en rehabiliteringsperiod nu och i dagsläget är det inte aktuellt med någon operation, säger Jesper Robertsson. 

Även MFF-kaptenen Markus Rosenberg var irriterad över stämplingen efter gårdagens toppmatch. 

– Det ska vara rött på Radetinac och deras mål är offside (Buya Turay). Det blir surt. Det är inte orättvist med 1-1, men samtidigt skulle det varit rött kort och deras mål är offside. Det är jävligt surt att det ska avgöras på det sättet, sade han. 

En som är mindre kritisk är Djurgårdens Astrit Ajdarevic. På Twitter skriver han att det är ”helt sjukt” att MFF vill ta stämplingen vidare. 

Malmö FF anmäler Haris Radetinac 

Under måndagen meddelade också MFF att de inom kort lämnar in en anmälan mot Haris Radetinac.

– Malmö FF kommer inom kort att anmäla Haris Radetinacs våldsamma tackling på Arnor Traustason eftersom den lämnades utan åtgärd från domaren, säger klubbens presschef Peter Åhlander.

https://twitter.com/AstritAjdarevic/status/1150669687056949249?s=20