Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Karriären över för MFF:s guldspelare

Från 2017: Jasmin Sudic och Gustav Engvall bars båda ut på bår efter en otäck krock i matchen mellan Häcken och Djurgården.
Jasmin Sudic lämnar planen med en ny svår knäskada. Den här gången i en match för Häcken 2017.Foto: THOMAS JOHANSSON / TT / TT NYHETSBYRÅN
Jasmin Sudic firade guld med Malmö FF 2010.Foto: LENNART MÅNSSON / © BILDBYRÅN
Sista klubben i karrären blev Trelleborgs FF.Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Fyra korsbandsoperationer stoppade inte Jasmin Sudic, 29.

Men nu är det definitivt slutspelat för Malmö FF:s guldspelare.

– Jag hoppas ha barn en dag och kunna leka med dem, säger mittbacken.

Jasmin Sudic spåddes en lysande framtid när han debuterade i Malmö FF 2008. Två år senare firade han allsvenskt guld med MFF.

Sedan kantades karriären av skador, skador – och skador.

Kroppen har tagit mycket stryk. Sudic har genomgått fyra korsbandsoperationer.

Nu lägger han skorna på hyllan.

– Jag kan göra normala grejer i livet men jag kan inte jogga. Och att spela fotboll med vännerna finns inte, säger Sudic.

Trelleborgs FF blev hans sista klubbadress.

Sudic berättar om skadeeländet på TFF:s hemsida. 

– Jag har gett allt för att leva min dröm med fotbollen. Jag har offrat egentligen allt och verkligen gett max för komma så långt jag kan. Jag tycker det är starkt av mig att spela på allsvensk nivå hela min karriär, jag är stolt över det med tanke på förutsättningarna.

Har spelat i fyra allsvenska klubbar

Efter åren i Malmö FF gick resan vidare till Mjällby (2013-2015), Häcken (2015-2018) och Trelleborgs FF (2018-2019).

Mittbacken opererades för sin fjärde korsbandsskada i maj 2017. Sista allsvenska matchen spelade han mot Elfsborg på Vångavallen i oktober 2018.

Redan då förstod Jasmin Sudic att slutet som fotbollsspelare var nära. 

I januari 2019 genomgick han en ny knäoperation. Hoppet var att få ordning på problemen. Effekten uteblev.

– När säsongen 2019 började så hade jag bestämt mig för att karriären var över. Jag behöver inte gå allt för djupt in på hur jag kände och vilken situation jag hade, men livet sidan om fotbollen var inte det bästa. Det fanns privata omständigheter samtidigt som var väldigt tunga för mig, och när jag tog beslutet att lägga av så var det ett enkelt beslut, säger han.

Nu är det alltså definitivt slutspelet.

– Det var tungt att lämna fotbollen, men jag har lämnat tyngre grejer bakom mig. Eftersom fotbollen lade av samtidigt som det inträffade andra tuffa grejer i livet, så var det ett enkelt beslut att lämna fotbollen. Min familjesituation var prio ett, och att säga hejdå till fotbollen då var inte så svårt, säger han till TFF:s hemsida.