Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kaptensvalet gjort: Han ersätter ”AC”

Lasse Nielsen ersätter Anders Christiansen som kapten.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Mittbacken har startat samtliga matcher under säsongen.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Anders Christiansen är avstängd efter sin utvisning mot Varberg.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Rotationerna i Malmö FF har omfattat alla lagdelar utom en.

Den hittills näst intill intakta backlinjen anförd av Lasse Nielsen har blivit allt mer samspelt i takt med det täta matchandet.

– Inledningen har varit helt okej, säger mittbacken som tar över kaptensbindeln i Anders Christiansens frånvaro.

En seger och två kryss i allsvenskan, och senast ett tämligen enkelt avancemang till cupsemifinal.

Johan Dahlin, Eric Larsson, Lasse Nielsen och Anel Ahmedhodzic  är MFF:s enda spelare som startat samtliga matcher hittills under säsongen.

Lasse Nielsen berättar om sina intryck av spelet hittills. 

– Jag tycker att det har funkat helt okej. Vi har visserligen mött en del lag som har stått ganska lågt, men samarbetsmässigt har vi hittat varandra bättre och bättre. Sen ska vi inte släppa in två mål mot Varberg, det är en match som vi ska vinna. Den enda fördelen med att publiken inte är här, är att det blir otroligt mycket lättare att kommunicera, säger mittbacken som Jon Dahl Tomasson meddelar ersätter Anders Christiansen som lagkapten.

”Beror på matchsituationen”

För andra gången på fyra dagar ställs MFF mot AIK, denna gång på bortaplan i Stockholm och utan Anders Christiansen. Lasse Nielsen betonar vikten av att ta vid där den ordinarie kaptenen slutade. 

– I backlinjen vet vi hur AIK kommer spela, både när det kommer till klassiska anfallare som Goitom och mer snabba spelare som Abraham och Hussein, säger Nielsen och fortsätter:

– Även om ”AC” är borta så måste vi fortsätta springa på ”tredjegubben”, alltså att fylla på i ytor som uppstår under matchen. Han gjorde det bra, nu får vi andra fortsätta, säger Lasse Nielsen.