Halmstad körde fast mot Sirius och förlorade med 3–0. Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅNHalmstad körde fast mot Sirius och förlorade med 3–0. Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Halmstad körde fast mot Sirius och förlorade med 3–0. Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅNFoto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
 Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

Kaptenens sågning: ”Nästan pinsamt...”

Publicerad

Ex-HBK:aren Shkodran Maholli förvärrade Halmstads tunga sits i bottenstriden.

I HBK-lägret var besvikelsen stor.

– Vi är inte där någon av oss under hela matchen. Nästan pinsamt att vi inte gör det vi ska, säger Jesper Westerberg.

Halmstads BK kunde inte följa upp 6–1-segern mot Jönköping med nya poäng.

Nästjumbon förlorade med klara 3–0 hemma mot Sirius efter att ex-HBK:aren Shkodran Maholli avgjort matchen med två mål.

– En blek insats. Vi kan inte leva upp till vad vi presterar veckan innan. Vi är inte där någon av oss under hela matchen. Det är nästan pinsamt att vi inte gör det vi ska, säger kaptenen för dagen Jesper Westerberg.

Slarvade för mycket

Halmstad hamnade tidigt under press och hade svårt att skapa klara chanser i matchen.

– Vi tappade direkt och slarvade extremt mycket i vår uppbyggnadsfas och bjuder in dem till att spela deras spel, suckar Westerberg.

Ser du någon anledning?

– Vi är inte på tå och gör inte jobbet som krävs. Jag tror alla är ense om att vi måste göra det. I dag är vi för bekväma och flyttar inte över som vi ska och går inte upp i press som vi ska och tar inte tillbaka bollen som vi ska. Då tappar vi när vi inte gör det som lag.

Westerberg: ”Ingen ursäkt”

I veckan har Halmstad sålt både Sead Haksabanovic och Ivo Pekalski. Två nyckelspelare i startelvan under säsongen.

Men det är ingen ursäkt menar Westerberg.

– Det är två skickliga spelare men vi är fortfarande ett lag som ska göra jobbet. Ett lag ska kunna ersätta två spelare, så enkelt är det.

Halmstad har även värvat fyra nya spelare i sommar. Tre av dem spelade mot Sirius, men både dem och laget behöver lite tid för att hitta rätt.

– Klart att det blir en omställning, men de som kommit in är bra spelare och har visat det också. Det ska nog bli bra med tiden, men det är klart det tar tid att lära känna nya spelare och hur de rör sig.

Maholli hoppas på HBK

HBK gick miste om chansen att ta in på Kalmar FF och Sundsvall i tabellen.

Vad krävs för att ni ska klara att ta minst en kvalplats i höst?

– Framför allt att vi gör jobbet som vi gör mot Jönköping varje match och ingen avviker från spelplanen och att vi fortsätter jobba enormt hårt på träningarna. kan vi hålla nivån på träningarna vi har nu och inte dippa så tror jag vi kan lösa detta.

En som hoppas att HBK klarar sig kvar är Sirius tvåmålsskytt.

– De har ett bra lag. Nu när Igor kommit in har de spelat bra och jag hoppas verkligen de håller sig kvar. Det blir jävligt tufft nu utan Sead (Haksabanovic) och Ivo (Pekalski), men jag hoppas att de åtminstone kan ta kvalplatsen och där är de jäkligt starka, säger Shkodran Maholli.

Relaterade ämnen
Fredrik Jonsson
Fredrik Jonsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag