Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Känns fantastiskt att vara tillbaka”

Höjdpunkter: Kalmar FF kvar i allsvenskan 2020
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

Nanne Bergstrand återvänder till Kalmar FF.

Därmed är det fjärde gången Bergstrand skriver på ett tränarkontrakt med Kalmarklubben.

– Det känns fantastiskt roligt att vara tillbaka, säger den 63-årige tränarprofilen.

Nanne Bergstrand är en ikon i Kalmar FF. 

Han spelade i klubben 1981-1982 och återvände – som tränare (1998-1999). 

Efter två år i Helsingborgs IF var han tillbaka 2003 och stannade i tio år. En framgångsrik sejour där föreningen fick fira sitt första och hittills enda guld 2008.

Efter några år i Hammarby återkom Bergstrand i juni 2017. Den här gången stannade han till 2018. Han klev egentligen av redan på sommaren efter att ha blivit sjukskriven för utmattningsdepression

Smålänningarna har en krissäsong bakom sig. Efter bråk med supportrar lämnade Magnus Pehrsson tränaruppdraget inför sista omgången. Jens Nilsson klev in och räddade kontraktet via kval mot Brage.

Nu är Bergstrand alltså åter klar för KFF.

Så ska Kalmar FF lyfta igen

– Jag är väl medveten om uppgiften i att vara med och skapa stabilitet i föreningen. Det ska bli väldigt kul att jobba ihop med de personer som nu finns i verksamheten och tillsammans ska vi skapa ett starkt ledarteam som vill samma sak, säger Nanne Bergstrand till KFF:s hemsida.

– Jag vill vara med och förmedla min kunskap till spelare och tränare där vi hela tiden tar steg framåt och gör det som är bäst för Kalmar FF, säger han.

Jonas Persson, ordförande Kalmar FF, säger så här:

– Föreningen är inne i ett förändringsarbete med omorganisation och fokus på kostnadsbesparingar. Styrelsen bedömer att vi säsongen 2020 behöver stabilitet och trygghet i den sportsliga verksamheten. 

– Vi har därför beslutat att prioritera en tränare som väl känner föreningen och som tidigare varit med om att utifrån knappa resurser bygga upp ett starkt och konkurrenskraftigt lag.