Fouad Bachirou Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNFouad Bachirou Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Fouad Bachirou Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Sören Rieks. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNSören Rieks. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Sören Rieks. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

"Kändes att jag kommit till Sveriges största klubb"

Publicerad

Nästan 3 000 åskådare på Malmö IP.

Då både trivdes och glänste MFF:s nyförvärv.

– Riktigt skönt att komma hit och känna passionen från supportrarna, säger Fouad Bachiro

Tillsammans med Arnor Traustason är Fouad Bachirou och Sören Rieks Malmö FF:s största värvningar så här långt inför säsongen 2018.

I 1–0-segern mot Fremad Amager debuterade båda två.

2 771 åskådare på plats på Malmö IP gav duon ett varmt välkomnande.

– Jag var inte överraskad. För jag vet var jag kommit. Det här är Malmö. Sveriges största klubb, säger Fouad Bachirou som i den första halvlek han spelade imponerade med bollkontroll och spelvändningar av hög klass.

– Det var okej för att var första matchen. Handlar mycket om att komma i form och lära känna medspelarna. Förhoppningsvis blir både jag och laget bättre och bättre.

Kände passionen från supportrarna

Bachirou är glad att debuten är avklarad och ser fram emot mer.

– Det var skönt. Riktigt skönt att komma hit och känna passionen från supportrarna. Det kändes att jag kommit till Sveriges största klubb.

Sören Rieks – vars förra klubb IFK Göteborg spelade sin årspremiär samtidigt som MFF och förlorade mot danska Ålborg med 3–1 – hade känslor liknande Bachirous.

– Det kändes bra. Jag tänkte inte så mycket på bytet från Göteborg. Men det var en bra känsla att komma i gång och en bra känsla från publiken Jag kände direkt att de är väldigt passionerade och att de hjälper en att få upp intensiteten. Det var ett bra första intryck, säger Sören Rieks.

Matchens enda mål gjordes av Teddy Bergqvist i den 83:e minuten då han säkert placerade in 1–0 efter ett bra inlägg från höger av Eric Larsson.

Relaterade ämnen
Mattias Larsson
Mattias Larsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag