Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Kände frustration och uppgivenhet”

"De kan åka ut med det här laget – det är helt sjukt"
Franz Brorsson .
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Franz Brorsson har tagit en av platserna i MFF-elvan.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Utlåningen till Esbjerg blev ingen framgångssaga.

Efter återkomsten och succén i Malmö FF berättar Franz Brorsson nu om den tunga tiden i Danmark.

– Jag kände bara frustration och uppgivenhet, säger mittbacken.

Efter ett tungt år under Uwe Röslers ledningen behövde Franz Brorsson en nystart. I januari lånades mittbacken ut till danska Esbjerg med hopp om att ta en ordinarie plats i startelvan.

Det gick inte alls.

Så småningom kände han sig maktlös, som när han hade startat och gjort ett av målen i 4-2-segern mot Randers men ändå tvingades tillbaka till bänken i den efterföljande matchen.

– När jag fick chansen så visade jag vad jag gick för men tränaren där kanske inte såg det, eller hade kanske andra tankar för hur han ville spela. Men vad mer skulle jag bevisa? 

– Det var kanske inte den bästa tiden fotbollsmässigt men jag tror att man alltid kan ta med sig saker från tuffa perioder också. Det är bara att fortsätta att köra på och tro på sig själv.

Hur lätt är det när man sitter ensam i en lägenhet i Esbjerg och grubblar?

– Det blev mycket böcker och podcasts. Det gäller att hitta mycket annat att göra så att man inte tänker för mycket på fotbollen. Jag tränade hårt, åt ordentligt och såg till att vara hundra procent när jag kom tillbaka hit, att jag skulle vara i lite bättre fysisk form än alla andra, det var målet. Det lyckades jag nog med, faktiskt.

Brorsson får Tomassons förtroende

Sedan återkomsten till MFF i somras har Franz Brorsson fattat ett fast grepp om en plats i Jon Dahl Tomassons startelva. Tidigare har han som bäst varit nummer tre i mittbackshierarkin men skador och slitna kroppar har gjort att rotation varit nödvändigt.

– Så jag har spelat mycket de andra åren också men det har hela tiden varit att jag åkt ut ur elvan relativt enkelt. Nu har jag fått mycket speltid och levererat, då är det kanske svårt att byta runt? Det är rätt skönt att kunna ha en intakt backlinje om det fungerar bra. Sen är det tuff konkurrens så det gäller att fortsätta leverera.

Hur viktigt är det här för ditt välmående, med tanke på att du kommer från ganska tunga perioder i både MFF och Danmark?

– Man tycker alltid det är skönt att bli uppskattad för det man gör och att tränaren visar det genom att ge speltid. 

– Den här återkomsten har blivit exakt som jag tänkt mig, och så blir det ju nästan aldrig.