Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kan ta MFF vidare – och sedan lämna

Höjdpunkter: Malmö-Falkenberg.
Anders Christiansen, sommarens bäste MFF:are.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
”AC” blickar mot Europa.Foto: BILDBYRÅN

Han har dominerat allsvenskan hela sommaren.

Nu ska Anders Christiansen spela in Malmö FF i ännu ett Europa League-gruppspel – men om han är kvar i MFF då kan dansken inte svara på.

Men ”AC”:s vilja inför kvällens drama är glasklar.

– Vi ska gå efter ett riktigt, riktigt bra utgångsläge till returen, säger Anders Christiansen.

Red Bull Salzburg, Celtic och FC Midtjylland.

Det är lagen som Malmö FF besegrat i sina tre senaste playoff-möten till ett gruppspel i Europa.

Nu väntar Bnei Yehuda Tel Aviv.

Och ett nytt gruppspel?

– Det är dit vi vill. Som klubb vill vi till gruppspel i Europa varje år. Sedan måste man vinna sina matcher också även om man är favoriter, säger Anders Christiansen.

Malmö FF inleder på hemmaplan och avslutar i Tel Aviv nästa torsdag. Anders Christiansen trycker hårt på vikten av en bra insats på Stadion.

– Hade vi bara vunnit med 1–0 mot Zrinjski hade det varit en annan match där nere. En mycket svårare. Det är samma sak nu. Man vet inte vad som väntar där nere, vilka omständigheter det är kring matchen, lång resa.

– Det är många faktorer som spelar in i Europa-kval som det här, det kan räcka med tio minuter av okoncentration eller black out sedan är du ute.

 

FÅ BÄST KOLL: Följ Malmö FF – direkt i Messenger

 

AC i högform för MFF

– Det handlar om att ha 180 minuter av full koncentration, utan misstag och med bra prestation. Att du måste göra det i fyra rundor, det gör det svårt att nå hela vägen, säger Anders Christiansen som håller med om att MFF är favoriter inför dubbelmötet.

– Vi ska till Europa, målet är att gå till Europa och fortsätta utveckla både klubben och spelarna här.

Danskens höga form har stigit undan för undan under sommaren och Christiansens framtid i Malmö har diskuterat.

– Formen blir bättre och bättre steg för steg. Men som det är nu spelar vi en match. Och nästa gång jag öppnar ögonen är det dags för en ny match. 

– Man har inte tid att reflektera på om man är pigg eller inte. Allt fokus är på att det är tajt i allsvenskan och tajt i Europa och på vad som ska göras just den dagen.

Kan lämna MFF innan gruppspelet i Europa League

Hur viktig är hemmamatchen mot Bnei Yehuda för era chanser att gå till gruppspel?

– Den här matchen är helt avgörande. Det såg vi mot Zrinjski. Om det stått 0–0 inför returen hade de ställt sig lågt och vi hade varit tvungna att gå framåt.

– Utan att ha sett det israeliska laget vi ska möta så är vårt mål att gå framåt på samma sätt som sedan. Med tryck från läktarna och tryck från spelarna på planen.

Hemma mot Zrinjski dominerade MFF spelet stort, och vann till slut med 3–0.

– Jag tror det blir en matchbild lik den mot Zrinjski, men motståndet är ett snäpp upp. Vi ska gå efter ett riktigt, riktigt bra utgångsläge till returen, säger Anders Christiansen som varit ryktenas man på transfermarknaden i sommar.

Enligt uppgift till Kvällsposten finns fortsatt utländska klubbar som är intresserade av att värva dansken redan i sommar.

Om det blir gruppspel är det helt klart att du stannar i Malmö FF hela hösten då?

– Det får vi se.

Transferfönsterna är öppna även efter att kvalet är avgjort, vad tänker du om det?

– Tittar man isolerat bara på hur transferfönsterna ser ut så händer det alltid väldigt mycket på slutet medan det är ganska lugnt fram nu någon vecka innan. 

– Ur ett personligt perspektiv har jag alltid sett att jag trivs väldigt bra i Malmö och jag har alltid sagt att jag har ambitioner att spela på så hög nivå som möjligt. Och jag vill gärna bli mästare och jag vill gärna spela Europa League, Champions League, landslag. Allt det satsat jag alltid på oavsett om jag är 25 eller snart 30, säger Christiansen.