Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klart: Jättetalangen lämnar Malmö FF

Tim Prica kan vara förlorad för MFF.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Anfallstalangen ser ut att förstärka Ålborg.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Kvällsposten kunde på måndagsförmiddagen avslöja att Tim Prica var nära en flytt till danska Ålborg. 

Nu bekräftar MFF att anfallaren lämnar för den danska klubben. 

– Vi tycker att vi har visat att vi tror på honom både på planen och i form av ett bra nytt kontraktsförslag, säger Daniel Andersson. 

Tim Prica assisterade i premiären mot Mjällby, spelade i den efterföljande matchen mot Häcken, fick cirka en halvtimme mot Elfsborg och AIK, men därefter har det varit noll och ingenting när det kommer till speltid i A–truppen för Tim Prica. I hälften av MFF:s 14 allsvenska matcher har anfallstalangen inte ens funnits med i truppen. 

Enligt Aftonbladet ska orsaken till petningen främst vara att Prica inte har velat förlänga sitt kontrakt med Malmö FF. Anfallaren har rätt att förhandla med nya klubbar sedan 31 juni då det nuvarande går ut vid årsskiftet.

På måndagsförmiddagen kunde Kvällsposten avslöja att anfallaren var nära en flytt till danska Ålborg och några timmar senare bekräftade Malmö FF spelarflytten. Prica lämnar Malmö omedelbart och köps ut från de återstående sex månaderna av kontraktet med MFF.

– Det fanns ingen tvekan hos oss om att vi ville behålla Tim. Vi satte en deadline och när han inte ville ta vårt erbjudande hamnade vi i den här situationen. Det är tråkigt för han är en stor talang och en fin kille. Vi tycker att vi har visat att vi tror på honom både på planen och i form av ett bra nytt kontraktsförslag, säger Daniel Andersson i ett pressmeddelande. 

Klart: Tim Prica lämnar Malmö FF

Tim Prica: 

– Det är såklart tråkigt att lämna MFF och Malmö, men så är fotbollen ibland. Jag tar det här beslutet för att jag behöver regelbunden speltid och min bedömning är att jag har större chans till det i Ålborg. Jag känner att det är viktigt för min utveckling just nu.

Ålborg uppges så sent som i dag även vara nära att värva Santiago Ocampos, en paraguyansk ytterback som man hämtar från Juventus U19–lag.

Kvällsposten har sökt representanter för Tim Prica.