Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kan lämna HIF för allsvensk konkurrent

Så spelas allsvenskan i fotboll 2020
Charlie Weberg.Foto: BILDBYRÅN
Charlie Weberg.Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN

Charlie Weberg, 21, är på väg att lämna Helsingborgs IF.

Mittbacken tränar med Mjällby.

– Det är en bollskicklig spelare med en fin vänsterfot. Det är en intressant spelare, säger sportchefen Hans Larsson till Blekinge Läns Tidning. 

I och med värvningarna av Egzon Bejtulai och Erik Figueroa har konkurrensen hårdnat i Helsingborgs IF:s backlinje.

Charlie Weberg var inte ordinarie förra säsongen och för att få mer speltid kan han nu vara på väg att lämna HIF. Från och med i måndags tränar mittbacken med den allsvenska nykomlingen Mjällby, vilket Fotboll Skåne först kunde rapportera.

Helsingborgs IF:s tränare Olof Mellberg till HD.se:

– Han fick inte speciellt mycket speltid på hösten och nu känner vi att vi har ganska hård konkurrens där bak. Han behöver speltid, som alla så klart men också där han är i karriären. Kan han hitta alternativ där han har större möjligheter till det tror jag att det är positivt.

HIF möter Odense

Webergs kontrakt med HIF sträcker sig över säsongen 2021. Det är i nuläget oklart om det är mest aktuellt med ett lån eller en försäljning.

Klockan 15.00 på onsdagseftermiddagen spelar Helsingborgs IF säsongens första träningsmatch, borta mot Odense. Då är inte Charlie Weberg med. Det är inte heller nyförvärvet Ravy Tsouka eller högerbacken Anders Randrup som båda är skadade.

Tränaren Olof Mellberg tror på en svår uppgift mot den danska liganian.

– Det blir nog åka av tror jag för de är i ett annat skede i säsongen där de är i ett kort uppehåll och snart drar i gång. De kommer blåsa på, räknar jag med, säger Mellberg till klubbens hemsida.