Kan lämna HIF – efter uttåget

Joseph Ceesay.
Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN

Första spelaren kan redan vara på väg bort från Helsingborgs IF efter degraderingen till superettan.

Joseph Ceesay har lockat till sig intresse från allsvenska Mjällby och den tjeckiska storklubben Sparta Prag, enligt uppgifter till Kvällsposten.

Efter ett år i Helsingborgströjan kan Joseph Ceesay redan vara på väg bort från klubben. Trots att han har ett år kvar på kontraktet, har mittfältaren som under hösten även spelat anfallare, imponerat så pass mycket på intressenter att en flytt kan bli aktuell redan nu. 

Enligt uppgifter till Kvällsposten är Ceesay ett hett villebråd för flera klubbar. En av dem är Mjällby AIF som svarat för en succésäsong i allsvenskan, en annan är den tjeckiska giganten Sparta Prag där ex-allsvenskarna David Moberg Karlsson och Andreas Vindheim huserar numera. 

Fostrad i BP

Ceesat fick sin fotbollsfostran i Brommapojkarna och flyttade till Djurgården som ungdomsspelare inför säsongen 2013. Han tillhörde sedermera A-truppen, men lånades ut i omgångar till Vasalund, Frej, Brage och senast till Dalkurd. I år har det blivit 18 matcher och en assist för Ceesay som till största del har spelat på en ytterbacksposition. Han blev i oktober även kallad till U21-landslaget efter att tidigare ha gjort tre landskamper för U19. 

Kvällsposten har sökt Ceesays agent som inte vill kommentera uppgifterna.