Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kan inte tro sina ögon: ”Skräckfilmssekvens”

Jospeh Ceesay skjuter utanför när han har öppet mål.Foto: Dplay
Ceesay kunde inte tro sina ögon.Foto: Dplay
Det kunde inte Olof Mellberg heller.Foto: Dplay

Helsingborg är kvar som jumbo i allsvenskan.

Två misstag på bara några minuter – och en ännu värre miss – sänkte HIF borta mot Elfsborg.

– Det där är en skräckfilmssekvens för Helsingborgssupportrar, säger kommentatorn Niklas Jarelind i Dplay.

– Det är viktigt att vi inte börjar hitta på ursäkter och pekar finger. Vi får ta ansvar, säger Kebba Ceesay efter matchen.

Helsingborg gick in i den 28:e allsvenska omgången som tabelljumbo men hade chansen att gå om både Falkenberg och Kalmar om man vann borta mot Elfsborg under lördagen.

Den första halvleken innehöll flera chanser för båda lagen men första målet kom inte förrän i den 62:a minuten. Då flaxade Erik Figueroa med armen i straffområdet och med den armen stoppade han bollen som var på väg mot mål. 

Per Frick var säker från straffpunkten och bara tre minuter senare utökade Elfsborg efter att Mohammed Abubakari drällt rejält med bollen centralt i planen. HIF-mittfältaren tappade bollen och några sekunder senare kunde Elfsborgs sommarvärvning Jeppe Okkels rulla in 2-0.

Jättemiss när Helsingborg förlorade

Helsingborg gav inte upp och i den 69:e minuten tryckte Mix Diskerud in reduceringen till 2-1 på en hörna. Men därefter stod Joseph Ceesay för den allra värsta HIF-missen i matchen. Han rundade Tim Rönning i Elfsborgs mål men när han skulle lägga in bollen i det tomma målet missade han med marginal och Olof Mellberg på bänken kunde inte tro sina ögon.

– Det där är en skräckfilmssekvens för Helsingborgssupportrar om det här resultatet står sig, konstaterar kommentatorn Niklas Jarelind i Dplay.

Diskerud: ”Lägger oss platta”

Skräckfilmen blev verklig för Helsingborg och laget lyckades inte forcera in något kvitteringsmål. Därmed är man alltjämt sist i allsvenskan med två poäng upp till Kalmar på kvalplatsen och två matcher kvar att spela. 

– Det är inte bra nog, vi lägger oss platta, säger Mix Diskerud i Dplay efter matchen.

– Det känns frustrerande så klart. Det känns som att vi gör en okej match. Jag tycker det är viktigt att vi inte börjar hitta på ursäkter och pekar finger. Vi får ta ansvar, säger Kebba Ceesay.

Elfsborg tog ett stort kliv mot Europaspel och ligger tvåa med två omgångar kvar.

– Vi har kryssat lite för mycket för att utmana på riktigt men vi har varit bra i år, säger Per Frick i Dplay.