Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kalmars talang blir proffs i Holland

Dagens tre största sportnyheter.
Adrian Edqvist gör flytten till Holland. Foto: JOACHIM ARONSSON / BILDBYRÅN
KFF:s tränare Magnus Pehrsson. Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

Kalmar FF:s Adrian Edqvist tar klivet ut i Europa.

Den 20-årige anfallaren är klar för holländska Go Ahead Eagles – på ett säsongslångt lån med köpoption.

– Nu är det upp till Adrian att visa sin fotboll där nere, säger KFF:s sportchef Jesper Norberg.

Karlskronafödde Adrian Edqvist har mestadels varit utlånad till Oskarshamn under säsongen, men har också hunnit med två allsvenska framträdanden för Kalmar FF.

Men nu väntar större utmaningar. Kalmar har kommit överens med Go Ahead Eagles om ett säsongslångt lån för den unge anfallaren – som gör flytten till Holland direkt.

– Det känns som en stor chans för mig att få ta klivet ut i Europa och sätta mig själv på kartan. Jag trivs verkligen jättebra i Kalmar men nu kom denna chansen och det kändes rätt för mig att ta den, säger Adrian Edqvist till KFF:s hemsida.

Lånet gäller till den 30 juni 2020 och har en klausul inbakad i kontraktet som gör att Go Ahead Eagles kan köpa loss Adrian Edqvist för en fastställd summa.

Sportchefen: ”Nu är det upp till Adrian”

– Roligt för Adrian att få chansen utomlands i en liga som passar hans spelstil. Det ska bli spännande att följa honom under året. Bra också att våra unga spelare går vidare ut i Europa och igen ett kvitto på arbetet vi lägger ner i vår akademi, säger Kalmar FF:s tillförordnade sportchef Jesper Norberg.

Han fortsätter:

– Vi har haft en jättebra dialog med klubben och Adrians representanter och alla inblandade är nöjda. Nu är det upp till Adrian att visa sin fotboll där nere, säger Jesper Norberg.

Go Ahead Eagles spelar i den holländska andraligan. Laget slutade femma förra säsongen. Tidigare har den förre MFF-anfallaren Mathias Ranégie representerat klubben.