Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kalmar värvar SM-guldvinnare

Jonathan Ring firar ett mål mot Sirius under Djurgårdens guldsäsong
Foto: TOBIAS STERNER / BILDBYRÅN

Efter en otroligt framgångsrik guldsäsong med Djurgården gick det desto tyngre för Jonathan Ring under föregående år. 

Nu är den vänsterfotade yttern klar för Kalmar FF, som han representerade i två sejourer fram till 2017.

– Jag vet att jag kan prestera här och hoppas att jag kan göra det lika bra som senast, säger han i ett pressmeddelande.

Jonathan Ring var en av förgrundsfigurerna när Djurgården tog ett oväntat SM-guld 2019. Då stod yttern för sju mål och sju assist för blåränderna. Säsongen 2020 blev tuffare för örebroaren. På 24 framträdanden mäktade Jonathan Ring endast med en assist och Djurgården valde att inte förlänga kontraktet.

”Jag vet att jag kan prestera här”

Nu vill 29-åringen hitta tillbaka till svunnen storform med en comeback i Kalmar där han gjorde 106 framträdanden mellan 2013-2017.

– Jag har fina minnen från när jag var här senast då vi stod för en stark höst och höll kvar Kalmar i allsvenskan. Det är ett fint minne. Jag vet att jag kan prestera här och hoppas att jag kan göra det lika bra som senast, säger Jonathan Ring i ett pressmeddelande.

Enligt sportchef Jörgen Pettersson var det en spelartyp som klubben har har sökt.

– Jonathan är en poängspelare med stora kvalitéer i en mot en och får ofta spelarna runtomkring sig att växa. Det har varit ett önskemål i dialog med tränarteamet att få in en spelare med hans egenskaper och den erfarenheten han har med sig.