Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kalmar räddade poäng efter övertidsdrama

Aliti poängräddare för Kalmar.Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN
Mjällby tog åtminstone en poäng efter tre raka torsk.Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN

HÄLLEVIK. Kalmar såg ut att kamma noll borta mot Mjällby, men smålänningarna hämtade upp ett tvåmålsunderläge där Fidan Aliti blev stor poängräddare med sin 2-2-balja i 92:a minuten.
– Just nu känns det bara piss, säger hemmalagets Jesper Gustavsson. 

Efter 1-1 senast mot Sirius fick Kalmar till sist stopp på den onda spiralen. Dessförinnan hade KFF nämligen sex raka förluster.

Under måndagskvällen såg det däremot ut att bli nytt KFF-depp. Mjällby tog ledningen i den 39:e minuten genom Moses Ogbu och ökade sedan på efter dryga timmen spelad när Jesper Gustavsson snyggt nickade in sitt första allsvenska mål i karriären. 

Kort senare reducerade KFF genom Edvin Crona, men den stora forceringen uteblev och Maif verkade ta en efterlängtad trepoängare efter tre raka förluster. 

Men då i 92:a minuten satte Fidan Aliti 2-2 efter ett långt inkast som damp ner framför fötterna på mittbacken. Detta var också det sista som hände. 

Två raka kryss för KFF

Kalmar är uppe på åtta poäng efter två oavgjorda matcher i följd. Bara bättre målskillnad gör att de är före jumbon Falkenberg i tabellen. 

– Klart man inte vill vara där nere, jag hade hellre varit i Norrköpings sits. Så är det ju, utbrister Kalmars kapten Viktor Elm innan han fortsätter: 

– Vi gjorde en bra match och jag tycker att vi var bättre än Mjällby. Både i första halvlek och efter deras 2-0-mål så tycker jag att vi var klart bättre än dem så 2-2 var rättvist till slut även om vi hade hoppats på mer... Vi får väl ändå vara nöjda med 2-2. Ja, klart vi måste vara jättenöjda till slut, säger Elm.

”Känns bara piss” 

Medan KFF är på uppåtgående hade Mjällby som sagt tre raka förluster inför mötet - och då 0-5 i baken senast mot Elfsborg färskt i minnet. Att det nu inte blev seger svider för Jesper Gustavsson. 

– Just nu känns det bara piss, vi skulle verkligen haft en trea. Efter 2-0 så kände jag att detta ska vi bara inte tappa.

Vad hände, varför orkade ni inte stå emot?

– Jag vet inte, jag tyckte det var lugnt. Vi hade stenkoll på deras inkast hela matchen och det var knappt styrfart på skottet... 

Jesper Gustavsson kunde åtminstone lämna Strandvallen med ett litet leende på läpparna. Nickmålet var alltså hans första allsvenska balja.

– Klart det var mäktigt! Det hade varit ännu mäktigare om det varit publik. Tyvärr räckte det inte till seger, men jag hoppas att jag kan göra något till mål i år som ger oss en seger!