Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kalmar nära värva brasiliansk målvakt

Ricardo Friedrich.
Henrik Rydström ser ut att ha hittat en ny målvakt.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Kalmar är på väg mot en ny brassevärvning.

Enligt SportExpressens uppgifter är klubben nära att göra klart med brasilianske målvakten Ricardo Friedrich, som senast kommer från turkiska Ankargucu och även spelat för Bodö/Glimt. 

– Inga kommentarer. Vi har två målvakter med utgående kontrakt. Det är det vi har jobbat utefter den senaste tiden, säger sportchefen Jörgen Pettersson.

Kalmar FF har gjort en fin säsong under Henrik Rydström den här säsongen och senast tog man en tämligen enkel seger borta mot redan nedflyttningsklara Örebro SK. Laget är just nu på sjätte plats i allsvenskan och tränare Rydström har hyllats för sitt sätt att leda KFF till en placering på den övre halvan. 

Sitter på utgående kontrakt

Kalmar har just nu Lucas Hägg-Johansson som förstemålvakt och han har gjort 24 matcher den här säsongen och släppt in 27 mål. Men både han och andremålvakten Tobias Andersson har utgående kontrakt och än så länge har inte något av kontrakten förlängts. Enligt uppgifter till SportExpressen är nu också Kalmar bara små detaljer ifrån att göra klart med en ny målvakt. Det handlar om 28-årige målvakten Ricardo Friedrich. Den brasilianske målvakten tillhörde Bodö/Glimt mellan 2017-2019 och kommer senast från en sejour i Turkiet och Ankargucu. 

Kommer som bosmandspelare 

Just nu är han bosmanspelare och om de sista detaljerna faller på plats ansluter han till Kalmar FF inom de närmaste veckorna. Kalmar FF:s sportchef Jörgen Pettersson är fåordig gällande Friedrich. 

– Jag kan inte säga något om det. Inga kommentarer. Vi har jobbat utifrån en situation där vi har två målvakter som har utgående kontrakt. Och inget är klart förrän det är klart, säger han. 

Om inget oförutsett händer kommer det alltså en ny brassevärvning till klubben, som under många år specialiserat sig på att värva spelare från Brasilien.