Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kalmar FF tog livsviktig seger

Foto: PAVEL KOUBEK/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: PAVEL KOUBEK/TT / TT NYHETSBYRÅN

Kalmar tog en livsviktig seger mot Örebro.  

Smålandslaget klättrar därmed upp till kvalplats. 

– Det var inte vackert men det var tre viktiga poäng, säger Kalmars Erik Israelsson till Dplay.

Smålandslaget har haft en tung säsong – och har under stora delar av säsongen befunnit sig på en av de två nedflyttningsplatserna. 

På söndagen gästade Kalmar ett Örebro som inte har något att spela för – vilket KFF kunde ta tillvara på. 

Efter åtta minuter spelade fick Kalmar en hörna. Bollen slogs in mot straffområdet där Örebros Johan Mårtensson stod olyckligt placerad och skarvade in ledningsmålet för Kalmar.

KFF fortsatte därefter vara det bättre laget – medan hemmalaget hade extremt svårt att skapa chanser. 

– Vi hade pratat om att slå den hårt på främre med bra skruv, svårt att läsa för försvararna då, sa Piotr Johansson till Dplay i halvtid.

Upp på kvalplats 

Matchbilden såg ut på samma vis i den andra halvleken där Kalmar försvarade sin ledning och Örebro, som saknade Nahir Besara, inte var nära ett kvitteringsmål.

Målen uteblev, vilket betyder att Kalmar tog en livsviktig seger i kampen om de allsvenska platserna till nästa säsong då laget tar sig upp till en kvalplats. 

– Det var inte vackert men det var tre viktiga poäng. En riktig ”hit and run-seger” i dag, säger Kalmars Erik Israelsson efter matchen.