Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kalmar blev mållöst i Rydströms återkomst

Mållöst i premiären – trots Kalmars övertag
Henrik Rydström.
Foto: PATRIC SÖDERSTRÖM/TT / TT NYHETSBYRÅN
Jonathan Ring.
Foto: PATRIC SÖDERSTRÖM/TT / TT NYHETSBYRÅN

Kalmar FF välkomnade Östersund i den allsvenska premiären under måndagskvällen. Trots att Kalmar dominerade matchen, lyckades de inte får hål på Östersund. 

– Det är ett förkrossande bollinnehav hittills, men man vinner inga matcher på bollinnehav, säger kommentatorn Petter Barrling i Discovery. 

Matchen slutade 0-0.

Det var Kalmar FF som dominerade den första halvleken i den allsvenska premiären möt Östersund. Östersund i sin tur fick en mardrömsstart när mittfältaren Samuel Mensiro var tvungen att byta ut på grund av en redan i den 15:e minuten. Trots övertaget lyckades inte Kalmar slå hål på Östersund och den första halvleken förblev mållös. 

– Det är ett förkrossande bollinnehav hittills, sen vinner man inga matcher på bollinnehav men 80/20 är för mycket differens, det tror jag Östersund håller med om, sa kommentatorn Petter Barrling i Discovery i slutet på första halvlek. 

Den andra halvleken blev en nytändning för Östersund som började hota mer i djupled och så smått började jämna ut bollinnehavet. 

– Kalmar har fortsatt störst bollinnhav, men det är en annan matchbild nu än tidigare. Det är mer öppet vem som ska göra mål. Det kan gå åt båda hållen, sa kommentatorn Johan Arneng i Discovery. 

Oavgjort mellan Kalmar och Östersund

Kalmar fortsatte att hålla ett grepp om matchen, men lyckades inte punktera Östersund. Tränaren Henrik Rydström återvände till Kalmar FF från Sirius inför denna säsong, men fick nöja sig med en delad poäng i premiären som slutade 0-0. 

– Det går lite långsamt i vår speluppbyggnad, när vi har möjlighet att utnyttja att de inte är så organiserade. Samtidigt så är det många spelare framför, så vi vill justera några positioner i vårt anfall, sa Rydström om lagets första halvlek. 

Efter matchen var det en positiv Douglas Bergqvist, lagkapten i Kalmar, som intervjuades i Discovery. Han var nöjd med lagets insats i premiären. 

– Det är positivt. Jag tycker vi har jobbat på väldigt bra. Jag tycker vi visar det. Det var synd att vi inte fick in något mål, men vi tar med det positiva, sa han.