Sören Rieks är klar för Malmö FF. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅNSören Rieks är klar för Malmö FF. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Sören Rieks är klar för Malmö FF. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅNFoto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
 Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Kuppen klar: "Har varit avundsjuk"

Publicerad

Malmö FF värvar den förre IFK Göteborgsstjärnan Sören Rieks.

Den danske mittfältaren har skrivit på ett treårskontrakt.

– Under mina år i Sverige har MFF legat i topp, spelat i Europa och nästan alltid vunnit titlarna. Man har varit lite avundsjuk, säger Sören Rieks.

Under tisdagen berättade tidningen Aftonbladet att Malmö FF var på väg att värva Sören Rieks.

Den danske mittfältaren har spelat de senaste säsongerna i allsvenska rivalen IFK Göteborg, men lämnade efter den gångna säsongen när hans kontrakt gick ut.

I IFK Göteborg gjorde Sören Rieks 21 mål och 18 assist på totalt 89 matcher under 3,5 år.

– Jag är 30 år nu och en gammal man i fotbollssammanhang, så därför känns det som att det är dags att testa något nytt, sa Sören Rieks när det blev officiellt att han skulle lämna klubben.

Nu är han klar för Malmö FF.

– Rent sportsligt är det svårt att hitta något bättre i Skandinavien. Under mina år i Sverige har MFF legat i topp, spelat i Europa och nästan alltid vunnit titlarna. Man har varit lite avundsjuk. Jag hoppas på att kunna fortsätta traditionen av att vinna mästerskap och dessutom nå Champions League, säger Sören Rieks i ett pressmeddelande.

https://twitter.com/Malmo_FF/status/951774596411416576

Skrivit treårskontrakt

Sören Rieks har skrivit på ett kontrakt till 2020. 

Han kommer bära tröja nummer fem och gör sin första MFF-träning under lördagen.

– Det är en snabb och stark spelare med mycket energi. Han är farlig framåt, levererar både mål och assists och kan användas på de flesta offensiva positioner. Hans rutin från både allsvenskan och internationellt spel tror vi att vi kommer att ha stor nytta av, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson.

Malmö FF har tappat flera spelare från höstens guldlag. Anton Tinnerholm, Anders Christiansen, Erdal Rakip, Jo Inge Berget och Magnus Wolff Eikrem har alla lämnat klubben. 

MFF har bland annat värvat Eric Larsson från Gif Sundsvall, IFK Norrköpings guldhjälte Arnor Ingvi Traustasson och Östersunds mittfältsstjärna Fouad Bachirou i vinter.

Relaterade ämnen
Fredrik Jonsson
Fredrik Jonsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag