Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kuppen klar: "Har varit avundsjuk"

Sören Rieks är klar för Malmö FF. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Malmö FF värvar den förre IFK Göteborgsstjärnan Sören Rieks.

Den danske mittfältaren har skrivit på ett treårskontrakt.

– Under mina år i Sverige har MFF legat i topp, spelat i Europa och nästan alltid vunnit titlarna. Man har varit lite avundsjuk, säger Sören Rieks.

Under tisdagen berättade tidningen Aftonbladet att Malmö FF var på väg att värva Sören Rieks.

Den danske mittfältaren har spelat de senaste säsongerna i allsvenska rivalen IFK Göteborg, men lämnade efter den gångna säsongen när hans kontrakt gick ut.

I IFK Göteborg gjorde Sören Rieks 21 mål och 18 assist på totalt 89 matcher under 3,5 år.

– Jag är 30 år nu och en gammal man i fotbollssammanhang, så därför känns det som att det är dags att testa något nytt, sa Sören Rieks när det blev officiellt att han skulle lämna klubben.

Nu är han klar för Malmö FF.

– Rent sportsligt är det svårt att hitta något bättre i Skandinavien. Under mina år i Sverige har MFF legat i topp, spelat i Europa och nästan alltid vunnit titlarna. Man har varit lite avundsjuk. Jag hoppas på att kunna fortsätta traditionen av att vinna mästerskap och dessutom nå Champions League, säger Sören Rieks i ett pressmeddelande.

https://twitter.com/Malmo_FF/status/951774596411416576

Skrivit treårskontrakt

Sören Rieks har skrivit på ett kontrakt till 2020. 

Han kommer bära tröja nummer fem och gör sin första MFF-träning under lördagen.

– Det är en snabb och stark spelare med mycket energi. Han är farlig framåt, levererar både mål och assists och kan användas på de flesta offensiva positioner. Hans rutin från både allsvenskan och internationellt spel tror vi att vi kommer att ha stor nytta av, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson.

Malmö FF har tappat flera spelare från höstens guldlag. Anton Tinnerholm, Anders Christiansen, Erdal Rakip, Jo Inge Berget och Magnus Wolff Eikrem har alla lämnat klubben. 

MFF har bland annat värvat Eric Larsson från Gif Sundsvall, IFK Norrköpings guldhjälte Arnor Ingvi Traustasson och Östersunds mittfältsstjärna Fouad Bachirou i vinter.