Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Straffas efter attacken på Malmö FF-spelaren

Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN

Romario kastade sig med dobbarna före mot Eric Larssons ben när Kalmar FF mötte Malmö FF.

Nu bestraffas han av disciplinnämnden, uppger Fotbollskanalen. 

Sören Rieks hade redan överlistat målvakten Lukas Hägg Johansson och Malmö FF ledde med 1-0 när Romario i den åttonde minuten kapade MFF-backen Eric Larsson fullständigt.

KFF-mittfältaren satsade stenhårt och domaren Mohammed Al-Hakim tvekade inte det minsta. Romario fick se det röda kortet plockas fram.

– Det kändes väldigt märkligt, speciellt så tidigt in på matchen. Jag hade inte varit på honom någonting inför matchen heller. Det kändes som han ville knäcka mitt ben, så det var tur att det inte blev så farligt. Jag fick bara en smäll på insida vad. Det är lugnt. Det var ett märkligt beteende av honom, sa Eric Larsson efter matchen. 

Romario stängs av

Romarios röda kort innebär att han automatiskt stängs av i den kommande matchen, mot Östersund på lördag. Nu har disciplinnämnden granskat händelsen och beslutat att stänga av honom i ytterligare en match, hemma mot Häcken den 21 september.

”Disciplinnämnden konstaterar att spelaren gått in i situationen med sträckt ben samt med dobbarna före och genom sitt agerande äventyrat motståndarens säkerhet”, skriver nämnden i sitt beslut enligt Fotbollskanalen.

Med bara tio man på planen orkade Kalmar FF inte stå emot Malmö FF:s offensiv. Gästerna vann med 5-0 på Guldfågeln arena och Romario ska redan efter matchen ha uttryckt att han varit ångerfull.

– Han har bett om ursäkt till mig nere i omklädningsrummet. Han är själv förstörd över det. Han är riktigt frustrerad, berättade Kalmars tränare Magnus Pehrsson.