Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Han blir handplockad till MFF av Tomasson

Remy Reijnierse är assisterande tränare för Malmö FF.Foto: Malmö FF.
Jon Dahl Tomasson får ny assisterande tränare.Foto: FRITZ SCHIBLI
Romain Gall, Guillermo Molins och Anders Christiansen får nya tränare 2020.Foto: KARIN WESSLÉN/TT

Malmö FF har gjort klart med en assisterande tränare.

Remy Reijnierse, 58, – med förflutet hos det nederländska fotbollsförbundet – finns med när MFF startar upp sin försäsongsträning.

– Hans tankar och idéer om fotboll stämmer väl överens med våra, säger Daniel Andersson, sportchef i MFF.

När Uwe Rösler lämnade Malmö FF i slutet av förra året skildes också Rob Kelly från sin anställning som assisterande i MFF. 

Kelly kom förra vintern och ersatte Olof Persson, sen jobbade han tillsammans med Georgsson under hela säsongen.

Efter att MFF gjort klart med sin nye huvudtränare, Jon Dahl Tomasson, har man också lockat till sig en ny assisterande tränare: Remy Reijnierse.

– Den samlade bilden vi har fått av Remy är väldigt bra. Hans tankar och idéer om fotboll stämmer väl överens med våra. Som person är han lugn och sansad och i vår stab kommer han att få en viktig roll med sin erfarenhet. Rekryteringen är gjord i samråd med Jon som känner honom från hans tid i Nederländerna, säger Daniel Andersson till MFF.se.

”Varit på hög nivå”

Remy Reijnierse, 58, har de senaste 15 åren arbetat som assisterande tränare i bland annat VfB Stuttgart och i Sheffield Wednesday.

Före dess arbetade han med tränarutbildningar för det nederländska fotbollsförbundet. Han har också varit akademichef för PSV Eindhoven. 

– I Remy får vi en allsidig och kompetent ledare som är duktig på att utveckla spelare. Han har en gedigen meritlista efter att ha arbetat i olika befattningar i fotbollsländer som Holland, England och Tyskland. Han har varit på hög nivå både inom senior- och ungdomsfotboll och har dessutom mångårig erfarenhet av att leda utbildningar i Nederländerna, säger Daniel Andersson till MFF.se

Offensiv fotboll

Holländaren ansluter till Malmö FF direkt, och finns med när laget startar upp sin försäsongsträning på måndagskvällen. 

– Jag har haft många uppdrag som assisterande tränare genom åren och jag trivs i rollen. Det är ett varierande arbete mellan teori och praktik. Alla holländare är mer eller mindre präglade av sin offensiva syn på fotboll. Samtidigt har holländsk fotboll utvecklat och förbättrat defensiven de senaste åren. Jag ser fram emot att börja arbetet tillsammans med Jon och resten av staben, säger han till MFF.se.