Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Beskedet: Mjällby sparkar tränarduon

Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

Mjällby sparkar tränarna Cristian Järdler och Alf Westerberg.

– Det är något som vi helst hade velat undvika, säger klubbchefen Fredrik Danielsson till Mjällbys hemsida

Mjällby AIF ligger näst sist i allsvenskan och har inte vunnit i serien sedan den 9 maj mot Östersund. Sedan dess har man bara tagit tre poäng. 

Nu agerar klubben.

Under onsdagen meddelade de att man sparkar tränarduon Cristian Järdler och Alf Westerberg med omedelbar verkan. 

– Det är väldigt tråkigt att vi tvingats ta detta beslut och det är något som vi helst hade velat undvika, säger klubbchefen Fredrik Danielsson till klubbens hemsida. 

Han säger sedan att de båda tränarna har jobbat hårt under sin tid i klubben och att de är fantastiska människor. 

– Fotboll handlar dock i slutändan om att vinna fotbollsmatcher och vi har under den senaste tiden haft intensiva diskussioner om vad som är rätt väg fram nu. 

– Styrelsen har tillsammans med oss i klubbledningen landat i att vi behöver få till en förändring på ledarsidan för att vända på den negativa trend som vi nu befinner oss i, säger Danielsson. 

Förre tränaren ersätter

Anders Torstensson som tränat Mjällby i omgångar – framför allt som huvudtränare under allsvenska säsongen 2013 – ersätter tills vidare. Med sig får han Stefan Ekstrand som varit verksam i akademilagen. 

Redan på Onsdag tar Torstensson och Ekstrand över ansvaret tills en ny tränare hittas. Arbetet med att hitta en permanent lösning på tränarfronten är redan i gång, meddelar Mjällby på hemsidan. 

På lördag spelar Mjällby, som är på 15:e plats i tabellen, jumbomatch borta mot 14:e-placerade Örebro.