Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klart: Landslagsman presenterad av MFF

Antonio Colak.
Foto: ANTHONY DIBON / BILDBYRÅN
Antonio Colak lånas in under hela säsongen från grekiska PAOK.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / Malmö FF / BILDBYRÅN
Foto: ALEXANDROS AVRAMIDIS / BILDBYRÅN

Malmö FF presenterar nästa värvning. 

Landslagsanfallaren Antonio Colak ansluter till klubben på ett säsongslångt lån.  

– Malmö FF är en stor klubb som är välkänd ute i Europa, säger han.

Redan under fredagen rapporterade flera grekiska medier att Antonio Colak hade tackat adjö till sina tidigare lagkamrater och gjort sig redo för att resa till Malmö

27-åringen kommer närmast från storklubben PAOK, men där har han hamnat i huvudtränare Pablo Garcías frysbox och speltiden har varit begränsad den sista tiden. 

Övergången handlar inledningsvis om ett säsongslångt lån.

– Antonio Colak är en erfaren spelare med meriter från Tyskland, Kroatien och nu senast Grekland. Han är en allsidig forward och en bra bollmottagare med ett starkt huvudspel. Framför allt är han bra inne i boxen och på att ta sig till målchanser, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson, till klubbens hemsida. 

Sportchefen fortsätter:

– Han var väldigt intresserad av att komma hit, sedan har det varit en process att få affären i hamn. Vi är glada över att allting är klart och nu kan vi blicka framåt mot säsongen.

Redan säsongen 2013/14 gjorde Antonio Colak sex matcher i Bundesliga för 1. FC Nürnberg. Några år senare var han tillbaka i det tyska finrummet och gjorde 22 matcher för SV Darmstadt.

”Jag är en typisk nummer nio”

Under årets säsong har det blivit tio ligamatcher för Antonio Colak i Grekland.

– Jag är jätteglad över att vara här i Malmö. Malmö FF är en stor klubb som är välkänd ute i Europa och med stora ambitioner, precis som jag har. Jag ser fram emot att komma i gång och lära känna spelarna, coachen och klubben, förhoppningsvis även supportrarna inom kort, säger han till MFF:s hemsida. 

Grekiska medier har under veckan rapporterat att det som förhandlats fram är ett lån som sträcker sig över hela säsongen. I avtalet finns en möjlighet för MFF att under den perioden köpa loss Colak för tre miljoner euro, det vill säga omkring 30 miljoner kronor.

Sin målmässigt bästa säsong gjorde Antonio Colak när han tillhörde kroatiska HNK Rijeka förra året, och gjorde 20 mål på 32 ligamatcher.

– Jag är en typisk nummer nio som gillar att arbeta hårt för laget. Vi ska göra allt för att vinna ligan den här säsongen och jag hoppas kunna bidra med mål och assist. Jag kommer att ge allt för klubben varje dag, säger han.

Tidigare under lördagen avslutade Malmö FF årets gruppspel i svenska cupen genom att besegra Halmstad BK med 4-1. Men vinsten till trots – MFF blev bara trea i sin grupp och åkte ut