Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klar för MFF – tar stjärnans nummer

Traustason för Island i EM 2016.Foto: BPI/REX/SHUTTERSTOCK / BPI/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Traustason var en av IFK Norrköpings största guldhjältar 2015.Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN
Traustason i duell med Oscar Lewicki i den allsvenska premiären 2016.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson är nöjd med värvningen.Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

Arnor Traustason är presenterad av Malmö FF.

Den isländske landslagsmannen skrev i dag på för MFF till och med säsongen 2021.

– Det känns otroligt bra att det är klart, säger Traustason till Malmö FF:s hemsida.

 

Redan den 18 november avslöjade Kvällsposten att Malmö FF intensivt jagade den isländske landslagsmannen Arnor Traustason.

Mittfältaren, som oftast utgår från vänsterkanten men också spelat centralt och till höger, har varit utlånad från Rapid Wien till den grekiska ligaledaren AEK Aten.

Traustason har dock fått mediokert med speltid i Aten och ingår inte i Wiens långsiktiga planer.

På onsdagen kunde Kvällsposten sedan först gå ut med att Traustason och MFF var överens om spelarens personliga detaljer och senare under dagen om att det löst sig mellan klubbarna och att ett kontrakt skulle undertecknas på torsdagen, efter avklarad läkarundersökning.

Det har nu skett och Arnor Traustason – som var en bidragande faktor i Islands EM-saga 2016 där han bland annat gjorde det avgörande 2–1-målet mot Österrike – är nu presenterad som Malmö FF:s spelare.

– MFF är den största klubben i Skandinavien och när jag hörde om intresset ville jag hit direkt, säger Traustason och fortsätter.

– Nu ser jag fram emot att träffa killarna och staben och komma igång med både träning och matcher. Jag ska göra allt jag kan för att hjälpa laget att ta pokalen nästa år. 

Traustason guldhjälte för Norrköping

Islänningen spelade 2014 till sommaren 2016 för IFK Norrköping där han var en av nuvarande förbundskaptenen Janne Anderssons viktigaste byggstenar.

Under guldsäsongen 2015 gjorde Arnor Traustason sju mål och tio målgivande passningar.

Han såldes sommaren 2016 till österriska Rapid Wien för motsvarande lite drygt 20 miljoner svenska kronor.

Efter en ganska bra start i Wien drabbades Traustason av en knäskada som höll honom ur spel i en dryg månad, han tog aldrig tillbaka en startplats säsongen 2016/2017 och efter en sjätteplats i ligan bytte Rapid tränare.

 

LÄS MER: "Norrköping måste gå all-in på Jordan Larsson nu"

 

Traustason lånades då ut till AEK Aten där Daniel Majstorovic, före detta Malmö FF-spelaren och tidigare landslagskamraten till MFF:s sportchef Daniel Andersson, då var sportchef.

Kort efter lånet av Traustason lämnade dock Majstorovic Aten och föll omedelbart ur startelvan.

Traustason får Strandbergs nummer

Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson om Arnor Traustason:

– Arnór är en hårt arbetande och allsidig offensiv spelare som är duktig med bollen och bra på att göra poäng. Han gjorde ett stort avtryck sist han spelade i allsvenskan och har sedan dess samlat på sig internationell erfarenhet med spel i Europa och med landslaget. Vi är glada att knyta honom till oss.

Arnor Traustason ansluter till Malmö FF vid träningsstarten 8 januari 2018 och får tröja nummer 8, det nummer som Carlos Strandberg bar under 2017. Strandberg kommer senare att få ett nytt nummer, sannolikt nummer 10 som blir ledigt när Magnus Wolff Eikrem nu lämnat Malmö.

 

LÄS MER: "Traustason – en perfekt värvning av MFF"