Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

"Otroligt skönt – är så jävla nöjd"

Sebastian Nanasi firar sitt första allsvenska mål med MFF:s ståplats.
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Antonio Colak blev en av flera MFF-målskyttar mot Örebro.
Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Agon Mehmeti tvingades lämna lördagens match mot MFF efter att han blev målskytt.
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

MALMÖ. MFF är tillbaka överst i den allsvenska tabellen.

Lördagens hemmamöte mot Örebro slutade med en skånsk 5-1-kross – där talangen Sebastian Nanasi öppnade målskyttet med sitt första allsvenska mål.

– Det känns otroligt skönt och jag är så jävla nöjd, säger Nanasi. 

För ÖSK blev helgmatchen dubbelt dålig, eftersom stjärnan Agon Mehmeti utgick skadad.   

Ja, det var ett möte mellan toppen och botten på Eleda stadion. 

Och till en början syntes det på hybridgräset – där MFF tog ledningen redan efter 13 minuter.

Anfallsstjärnan Antonio Colak skickade bollen till sin offensiva parhäst Sebastian Nanasi, som passade vidare till Vejlko Birmancevic. Serbens avslut var lågt och lurigt, men inte tillräckligt för att överlista bortamålvakten Mergim Krasniqi. 

Då var talangen Sebastian Nanasi på rätt plats vid rätt tillfälle och tryckte in sitt första allsvenska mål på returen. 

– Jag såg bollen komma och då var det bara att lägga in den i målet. Det var otroligt skönt att bollen bara stack ut där, säger Nanasi. 

Du har ändå spelat en del den här säsongen, hur viktigt var det att göra det första målet?

– Ja, det har känts som det inte riktigt lossnat sedan jag fick chansen i allsvenskan och nu fick jag mitt mål. Det känns otroligt skönt och jag är så jävla nöjd.

Örebro har haft en tung säsong och inför lördagens match parkerade Närkelaget nästsist i den allsvenska tabellen, enbart framför Östersunds FK. 

Tvingades utgå – efter kvittringsmålet 

Men efter 22 minuter fick ÖSK all anledning att jubla. De tidigare MFF-spelarna Jiloan Hamad och Agon Mehmeti chockade Eleda stadion när de låg bakom kvitteringsmålet till 1-1.

Hamad tog emot bollen på kanten och skickade in ett perfekt inlägg till Mehmeti, som tryckte in matchens andra fullträff på volley.

Det där målet var emellertid inte bara av godo för Agon Mehmeti. Direkt efter fullträffen blev han liggande med plågor, strax bredvid MFF-målvakten Johan Dahlin.

Till en början spelade Mehmeti vidare. Men efter lite drygt 40 minuter gav han upp och tvingades lämna matchen – inför värmande applåder från MFF-supportrarna. 

Kort senare kom nästa kalldusch för Örebro.

Strax innan paus återtog Malmö FF ledningen sedan landslagsstjärnan Martin Olsson hittat fram till Antonio Colak – som elegant nickade in 2-1. 

Nanasi: ”Spelar otroligt fin fotboll” 

Ett piggt MFF inledde matchens andra akt med flera tidiga målchanser – såväl Nanasi som Birmancevic och Colak var nära att sätta 3-1-målet.

Och visst skulle ledningen utökas.

Matchen var blott en timme gammal när Sebastian Nanasi föll i straffområdet och MFF tilldelades en straffspark. Lagkapten Anders Christiansen greppade tag om bollen och trycke in 3-1 – trots att Mergim Krasniqi sträckte sig åt rätt håll.

– Ja, det var straff. Den var solklar, säger Nanasi. 

Du var inte sugen på att ta den själv?

– Jo, det är klart jag ville ta straffen. Men både ”AC” och Antonio stod före mig, så det var inget snack om saken egentligen

Nästa gång?

– Kanske!

Redan efter MFF:s straffmål var Örebro besegrade och lördagens spänning var död. Men MFF ville mer och utökade till både 4-1 och 5-1 innan domaren blåste av matchen. 

”Förstår varför de spelar i CL”

Matchens femte mål signerades Adi Nalic, när han från nära håll klackade (!) in 4-1. Kort senare blev även Jo Inge Berget en del av målprotokollet när placerade in matchens sjätte fullträff.

– Vi spelade en otroligt fin fotboll, speciellt i den andra halvleken. Vi kommer ut som ett helt nytt lag och dominerar matchen totalt, säger Sebastian Nanasi. 

Krossen innebär att MFF numera toppar den allsvenska tabellen, med lika många inspelade poäng som Djurgården och AIK. Däremot har de båda 08-klubbarna spelat en match mindre.

– De är utan tvekan det bästa lag vi har mött under året. Vi förstår varför de spelar i Champions League, säger ÖSK-tränaren Vitor Gazimba. 

TV: SE FLER SPORTNYHETER