”Tror knappt de har fyra passningar...”

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

MALMÖ/STOCKHOLM. Här tar MFF tre blytunga poäng i den allsvenska guldstriden. 

Efter 1-0 hemma mot AIK gick de regerande svenska mästarna upp i allsvensk serieledning. 

Stor matchvinnare blev Veljko Birmancevic som satte matchens enda mål i den 25:e minuten.

– Det är skönt att gå in i en tuff match och ta tre poäng och hålla nollan, säger Malmös Eric Larsson i Discovery Plus.

Det hade knappt gått en minut av toppmötet mellan Malmö FF och AIK förrän AIK skapade en jättechans när Bahoui var nära att göra mål. Men efter ytterligare en farlighet för bortalaget, var det MFF som tog över matchen totalt.  AIK backade hem till en början och lät MFF ha mycket boll. 

Saknade nyckelspelare

I AIK saknades avstängde Mikael Lustig, som ersattes av Ebenezer Ofori i backlinjen, där Ofori tog han om vänsterkanten medan Erick Otieno flyttade över till höger. MFF kom till spel utan Franz Brorsson, men där Oscar Lewicki fanns med på bänken igen efter en tids skadefrånvaro. 

I den 25:e minuten tog Malmö FF rättvist ledningen, när Veljko Birmancevics frispark en bit utifrån straffområdet letade sig in bakom Kristoffer Nordfeldt, som stod kvar i målet. Ett slumpartat mål som ställde AIK:s målvakt. De regerande svenska mästarna fortsatte att ha mycket boll i den första halvleken och AIK siktade på omställningar. 

MFF går upp i serieledning

1-0 stod sig halvleken ut. I den andra kom AIK upp med i planen, utan att skapa speciellt mycket farligheter och 1-0 stod sig matchen ut. Därmed tog MFF en blytung seger i toppstriden och gick upp i serieledning på 48 poäng, en poäng mer än trean AIK. Djurgården är tvåa, en poäng bakom MFF, men Djurgården möter IFK Göteborg under tisdagskvällen. 

– Det är skönt att gå in i en tuff match och ta tre poäng och hålla nollan. Att spela inför den här publiken är fantastiskt, säger Malmös högerback Eric Larsson i Discovery Plus efter matchen.

Larsson fortsätter sedan:

– Jag tror knappt de har fyra passningar till varandra. Det är klart att det är bra. Sedan är fotboll ett psykologiskt spel. Vi vet att vi leder med 1-0 och det är mycket som står på spel och de trycker upp mycket långbollar och försöker vinna andrabollar. Men vi reder ut det bra och de skapar egentligen ingen chans alls så det känns skönt.

ANNONS: Se alla matcher från allsvenskan och superettan på discoveryplus.se.

Ahmedhodzic hånas efter röda kortet mot Zenit