Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Malmö FF straffas – mitt i corona-krisen

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Malmö FF straffas av Uefa – mitt i coronakrisen.

Orsaken är inkastade föremål och blockering av passager under Europa League-mötet med Wolfsburg, vilket innebär böter på över 300 000 kronor.

Även Wolfsburg tvingas böta.

På måndagen meddelade Malmö FF att klubben tvingas korttidspermittera nästan all personal i föreningen på grund av coronavirusets påverkan på ekonomin.

Nu kommer nästa dråpslag.

Uefa bötfäller Malmö FF för flera förseelser i samband med Europa League-mötet med Wolfsburg i februari.

Det handlar om inkastade föremål samt blockering av passager på arenan. Dessutom anklagades klubben för otillräcklig genomsökning av åskådare inför matchen, men Uefa valde att fria klubben på den punkten.

Straffet för de två första förseelserna landar dock på böter på totalt 27 000 euro, vilket motsvarar mer än 300 000 kronor. Den summan måste betalas till Uefa inom 90 dagar.

Uefa straffar Wolfsburg ännu hårdare. Den tyska klubben tvingas böta över 500 000 kronor för att publiken kastande av föremål, användande av pyroteknik samt bråk på läktaren.