Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBLFoto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBL
 Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBL
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅNFoto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
 Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅNFoto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
 Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

MFF: Därför fick Pehrsson sparken

Publicerad

MALMÖ/STOCKHOLM. Daniel Andersson tar över som ny huvudtränare för Malmö FF.

Magnus Pehrsson sparkas därmed omgående.

Beslutet togs efter förlusten mot Trelleborg.

– Vi är i en process att hitta en ny huvudtränare, säger Daniel Andersson. 

Malmö FF har gått kräftgång under årets allsvenska säsong och återfinns först på 10:e plats i tabellen.

Efter endast nio inspelade poäng på elva matcher väljer MFF att agera efter tre raka förluster, däribland cupfinalen mot Djurgården och söndagens debacle mot Trelleborg.

Önskas lycka till i framtiden

Chefstränare Magnus Pehrsson entledigas från sitt uppdrag som huvudtränare och ersätts av sportchef Daniel Andersson. I första hand till det allsvenska uppehållet medan processen med att hitta en ny huvudtränare pågår, skriver MFF.

– Nu ska vi se till att vända den negativa trenden så snabbt som möjligt, säger Daniel Andersson till klubbens hemsida.

Enligt uppgifter till Kvällsposten informerades spelarna på ett möte vid 10.00-tiden i förmiddags. Beslutet ska också ha starkt stöd i spelartruppen, särskilt hos de äldre spelarna. 

MFF väljer att tacka sin före detta huvudtränare på sin hemsida.

"Magnus Pehrsson kom till Malmö FF inför säsongen 2017. Med sin professionalitet och tydliga struktur ledde han föreningen till vårt tjugonde SM-guld. Malmö FF tackar för hans insatser och önskar honom lycka till i framtiden.", skriver de.

Tog beslutet efter TFF-förlusten

Malmö valde att flytta sin träning till Malmö Stadion och hålla den stängd. Samtidigt kallade man till pressträff där vd Niclas Carlnén och nye huvudtränaren Daniel Andersson berättade om beslutet.

– Det här beslutet togs efter matchen mot Trelleborg, säger Carlnén.

– Vi är i en process att hitta en ny huvudtränare. Själv går mina tankar till onsdagen där vi ska få med oss resultat, säger Daniel Andersson.

Sportchefen och den tillfällige huvudtränaren Daniel Andersson säger att han är fokuserad på sin uppgift.

– Nu går man in och får göra sitt yttersta. Vi har tre matcher på väldigt kort tid där vi behöver få resultat. Jag ska skruva på en hel del detaljer som ska göra oss bättre. Och pumpa energi i laget. Det är det kortsiktiga jag ser framför mig, säger Daniel Andersson.

– Jag vill inte jämföra mig med Magnus utan vill försöka tillföra det som jag kan göra. Det är att ge energi till laget och få ihop laget till de här tre matcherna vi har framför oss. Det finns detaljer i vårt spel som gör att jag tror att vi kan vinna fotbollsmatcher.

Malmö FF möter Hammarby på Tele 2 arena på onsdag.

https://twitter.com/Malmo_FF/status/995941876904669184

 

Relaterade ämnen
Johan Dolck Wall
Johan Dolck Wall
Mattias Larsson
Mattias Larsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag