Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

MFF: Därför fick Pehrsson sparken

Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBL
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

MALMÖ/STOCKHOLM. Daniel Andersson tar över som ny huvudtränare för Malmö FF.

Magnus Pehrsson sparkas därmed omgående.

Beslutet togs efter förlusten mot Trelleborg.

– Vi är i en process att hitta en ny huvudtränare, säger Daniel Andersson. 

Malmö FF har gått kräftgång under årets allsvenska säsong och återfinns först på 10:e plats i tabellen.

Efter endast nio inspelade poäng på elva matcher väljer MFF att agera efter tre raka förluster, däribland cupfinalen mot Djurgården och söndagens debacle mot Trelleborg.

Önskas lycka till i framtiden

Chefstränare Magnus Pehrsson entledigas från sitt uppdrag som huvudtränare och ersätts av sportchef Daniel Andersson. I första hand till det allsvenska uppehållet medan processen med att hitta en ny huvudtränare pågår, skriver MFF.

– Nu ska vi se till att vända den negativa trenden så snabbt som möjligt, säger Daniel Andersson till klubbens hemsida.

Enligt uppgifter till Kvällsposten informerades spelarna på ett möte vid 10.00-tiden i förmiddags. Beslutet ska också ha starkt stöd i spelartruppen, särskilt hos de äldre spelarna. 

MFF väljer att tacka sin före detta huvudtränare på sin hemsida.

"Magnus Pehrsson kom till Malmö FF inför säsongen 2017. Med sin professionalitet och tydliga struktur ledde han föreningen till vårt tjugonde SM-guld. Malmö FF tackar för hans insatser och önskar honom lycka till i framtiden.", skriver de.

Tog beslutet efter TFF-förlusten

Malmö valde att flytta sin träning till Malmö Stadion och hålla den stängd. Samtidigt kallade man till pressträff där vd Niclas Carlnén och nye huvudtränaren Daniel Andersson berättade om beslutet.

– Det här beslutet togs efter matchen mot Trelleborg, säger Carlnén.

– Vi är i en process att hitta en ny huvudtränare. Själv går mina tankar till onsdagen där vi ska få med oss resultat, säger Daniel Andersson.

Sportchefen och den tillfällige huvudtränaren Daniel Andersson säger att han är fokuserad på sin uppgift.

– Nu går man in och får göra sitt yttersta. Vi har tre matcher på väldigt kort tid där vi behöver få resultat. Jag ska skruva på en hel del detaljer som ska göra oss bättre. Och pumpa energi i laget. Det är det kortsiktiga jag ser framför mig, säger Daniel Andersson.

– Jag vill inte jämföra mig med Magnus utan vill försöka tillföra det som jag kan göra. Det är att ge energi till laget och få ihop laget till de här tre matcherna vi har framför oss. Det finns detaljer i vårt spel som gör att jag tror att vi kan vinna fotbollsmatcher.

Malmö FF möter Hammarby på Tele 2 arena på onsdag.

https://twitter.com/Malmo_FF/status/995941876904669184