Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lämnar – efter bara en säsong

Foto: THOMAS JOHANSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

Det blir bara en säsong i Hällevik för Mjällbys tränare Marcus Lantz.

Det meddelar klubben på torsdagen.

”Vi har olika sätt att se på hur vårt arbetssätt ska vara för vår sportsliga organisation i framtiden”, skriver Mjällby.

Lantz, som kom till den allsvenska nykomlingen inför säsongen, hade bara kontrakt över 2020.

– Vi är så klart nöjda med det resultat ledarteamet och spelartruppen har åstadkommit på planen 2020. När vi däremot ser framåt och formar den organisation som vi tror är rätt för att vi som klubb ska ta nästa steg, har vi kommit fram till att Marcus arbetssätt inte passar optimalt. Vi väljer därför, i samförstånd med Marcus, att inte förlänga vårt avtal till 2021, säger Mjällbys klubbchef Fredrik Danielsson till klubbens hemsida.

Danielsson vill inte precisera vad i Lantz arbetssätt som inte passar optimalt. 

– Vi ska vinna fotbollsmatcher, det är alltid grunden men det vi kan locka med för att få hit spelare är att skapa en organisation där vi kan jobba individuellt med varje spelare och utveckla dem. Spelare vill komma hit för att bli bättre och det är vi alla, Marcus också, överens om att det är där föreningen måste ha sitt fokus. Men när vi diskuterar om hur man ska nå dit så tänker vi lite olika. Det är helt okej att vi gör det, men då är det bättre att vi går åt olika håll, säger klubbchefen till Kvällsposten.

Har det varit ett svårt beslut?

– Det är klart att när vi haft ett bra resultat så har inte detta varit enkelt, men vi har tillsammans kommit fram till detta och insett att vi står för långt ifrån varandra. Man hade önskat att det var på ett annat sätt men man måste vara realistisk och då är det bättre att landa i det här.

Säkrat kontraktet med marginal

Mjällbys comeback i allsvenskan har till stora delar var en succé. Laget har inte dragits in i nedflyttningsstriden och tagit flera meriterande resultat.

Men trots detta blir det ingen förlängning med tränaren. 

Marcus Lantz själv menar att det inte finns några ”hard feelings”.

– Jag är tacksam och stolt över min tid i Mjällby AIF och det resultat vi åstadkommit. Vi skrev inför 2020 ett 1+1 kontrakt där vi nu, tillsammans, kommit fram till att det är bäst för oss båda om vi inte förlänger över 2021. Det finns inga hard feelings utan vi skiljs som vänner. Jag vill passa på att tacka alla människor jag träffat under min tid i Mjällby AIF och tillsammans ser vi nu till att få en riktigt bra avslutning på säsongen, säger han.

Lantz avslutar sin anställning i klubben efter säsongen och kommer att leda laget under allsvenskans tre avslutande matcher.

Järdler en av kandidaterna

Enligt uppgifter till Kvällsposten är assisterande tränare Christian Järdler ett hett alternativ att ta över efter Lantz. Järdler var med i diskussionerna om huvudtränarjobbet i klubben redan inför säsongen 2020.

Enligt klubbchefen Fredrik Danielsson är det inte uteslutet att den kommande huvudtränaren redan finns i föreningen.

– Ja, det är väl så klart ett val, men det kan också vara någon som kommer helt utifrån.

Att Lantz lämnar betyder inte att era assisterande tränare (Christian Järdler och Juan Robledo) också lämnar?

– Nej, det finns möjligheter att de stannar kvar, absolut. Det får samtalen framöver visa. Vi har pratat med både Juan och Christian om hur de tycker att året varit men också om hur de ser på framtiden för sig själva och för Mjällby. Men nu jobbar vi brett och det är skönt att vi kan komma i gång med den här processen redan nu.