Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Beskedet: Lämnar för utländsk klubb

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Romain Gall lämnar Malmö FF.

Norska Stabaek lånar in den 25-årige mittfältaren under hela 2020.

– Vi har köpt Romain och tror på honom. Så vi hoppas att han får en skjuts här i Stabaek, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson.

Det var i juli 2018 som Malmö FF plockade in Romain Gall från Gif Sundsvall.

En hajpad värvning - som kostade MFF dryga fem miljoner kronor.

Den offensiva kreative franskamerikanen inledde positivt och gjorde sex mål under så väl inhopp som starter under hösten.

Förra säsongen gick det dock tyngre för den 25-årige amerikanen som oftast valdes bort av dåvarande tränaren Uwe Rösler.

På 16 allsvenska matcher blev det bara ett mål och under nye tränaren Jon Dahl Tomasson har speltiden inte ökat alls.

Romain Gaill till Stabaek

För att få mer fotboll i kroppen lånas nu Romain Gall ut till norska Stabaek under hela 2020.

– Diskussionerna med Stabaek har pågått länge men de stannade av ett tag på grund av coronaviruset. Deras intresse har varit intakt och detta är en överenskommelse som alla inblandade är nöjda med, säger Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson.

Romain Gall kommer fortsätta träna med Malmö FF tills vidare då Stabaek har tagit ett uppehåll i sin dagliga verksamhet på grund av coronapandemin.

Galls kontrakt med Malmö FF går ut först 2022.

Hur ser du på relationen mellan Malmö FF och Romain Gall på längre sikt?

– Vi har köpt honom och tror på honom. Så vi hoppas att han får en skjuts här i Stabaek. Sedan får vi se. Målsättningen är ändå att ta tillbaka efter att lånet gått ut, säger Daniel Andersson.

På måndag återupptar Malmö FF:s herrlag träningen efter två veckors semester.

Två träningsmatcher var inplanerade – mot Elfsborg och Häcken, båda på bortaplan då motståndarna permitterat sin trupp och inte hinner resa till Malmö inom tillåten arbetstid – men efter Folkhälsomyndighetens avrådan från matcher är det mycket tveksamt om dessa kommer att spelas.

Malmö FF:s träningar kommer också att anpassa och inte se ut som vanligt.

– Nej inte helt. Det är en diskussion vi just nu för om exakt hur vi ska göra. Det lutar åt att vi anpassar det lite grann. Vi följer hela tiden noga Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Det kommer vi att göra nu också, säger Daniel Andersson.

 

LÄS MER: Så påverkas ditt lags ekonomi av coronakrisen