Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag ber om ursäkt till hela laget och hela klubben”

Anfallaren fick kliva av efter sju minuters spel.Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Thelin var inte enig med domaren.Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

FALKENBERG/STOCKHOLM. Isaac Kiese Thelin visades ut för Malmö FF mot Falkenberg efter bara sju minuter. 

Anledningen? En spark på Tobias Karlsson utanför domarens synhåll. MFF höll dock undan och vann efter mål av Jo Inge Berget i den tionde matchminuten.

– Jag ska vara kallare i en sån situation. Jag tar på mig det så klart. Jag ber om ursäkt till hela laget och hela klubben, säger Isaac Kiese Thelin efter matchen.

Det var efter sju minuters spel i Falkenberg som Fredrik Klitte valde att visa ut Isaac Kiese Thelin. Tobias Karlsson och MFF–anfallaren gick in i en duell, och Kiese Thelin blev så pass frustrerad att han sparkade till Karlsson. 

– Jag ska vara kallare i en sån situation. Jag tar på mig det så klart. Jag ber om ursäkt till hela laget och hela klubben, säger anfallaren efter matchen och fortsätter:

– Jag är så sjukt stolt över grabbarna, det är helt fantastiskt. Det här visar vilken karaktär vi har i laget. Jag kan inte beskriva hur stolt jag är samtidigt som jag är besviken för att jag svek dem.

Linjedomaren kallade då till sig sin kollega och påpekade förseelsen, varpå Thelin visades ut. Bara minuten senare tog MFF dock ledningen genom Jo Inge Berget som gör mål för femte matchen i rad.

Sjunde raka för MFF

Det efterföljande Falkenbergsanfallet ledde en tilltrasslad situation till fyra stolpträffar på tre sekunder, men utan att bollen gick i nät.

Malmö FF stod i övrigt för en stark försvarsinsats efter utvisningen – Falkenberg skapade visserligen ett par halvchanser, men utan att lyckas hota Johan Dahlin nämnvärt. Offensivt bjöds man på ytor, främst via kanterna, men Johan Brattberg i Falkenbergsmålet lyckades avvärja de MFF–chanser som uppkom i en ganska gnällig och grinig tillställning. 

Jo Inge Bergets mål blev också matchens enda – Malmö FF tog därmed sin sjunde raka allsvenska seger och fortsätter hålla avståndet till IFK Norrköping intakt.

Isaac Kiese Thelin: 

– Jag blev sur för att jag fick en knuff när bollen inte var där, men jag ska ändå inte reagera så. De sista minuterna kändes som timmar.

Kapten Anders Christiansen tycker att matcher i hettan inte ska spelas 14.30 när det är runt 30 grader ute.
– Man kan fundera på att inte lägga matcher 14.30 på sommaren. Jag tror inte så många kollar på matchen, de ligger nog på stranden. Jag vet själv att min kompis är på stranden. Sena matcher gynnar både spelare och tittare.

Svenska fotbollförbundet sätter press på idrottsminister Amanda Lind och vill att regeringen ser över förbudet mot publik på arenorna.