Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Ser fram emot att få jobba med Olof”

Höjdpunkter: Helsingborg–Elfsborg
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN

Rasmus Jönsson återvänder till Helsingborgs IF.

Beslutet fattades efter ett samtal med Olof Mellberg.

– Även om jag alltid vill komma hem är det viktigt för mig att ha en tränare som tror på mig och vill ha mig för mina kvalitéer, säger Jönsson i ett pressmeddelande.

I somras lämnade Rasmus Jönsson Helsingborgs IF och flyttade till Thailand där det på ett halvår bara blev ett mål på 13 matcher för Buriram United.

Nu är 29-åringen tillbaka i HIF och allsvenskan.

– Jag har alltid tänkt att om jag får välja så vill jag helst spela i HIF. Det är här jag trivs bäst och det är här man brinner lite mer för att spela fotboll än på andra ställen, säger Jönsson i ett pressmeddelande.

Där berättar han också om viktiga samtal med tränaren Olof Mellberg som gav förtroende.

– Jag kände att jag hade ett bra snack med Olof och ser verkligen fram emot att få börja jobba med honom.

Jönsson: ”Var en omställning”

Rasmus Jönsson kom till Helsingborgs IF för första gången 2002, då som tolvåring från Vikens IK. Han gjorde allsvensk debut 2008 och flyttade utomlands sommaren 2011. Efter spel i Wolfsburg, Frankfurt, Ålborg och Odense vände Jönsson tillbaka till HIF sommaren 2018 och var med om att spela upp laget från superettan till allsvenskan.

Efter den halvårslånga utflykten till Thailand gör Jönsson nu sin tredje sejour i Helsingborgs IF.

– Det var speciellt och intressant. Ett äventyr både utanför planen och på planen. Det är väldigt annorlunda fotboll. Det var en omställning med spelsätt och med värmen som gjorde det svårt att prestera som man vill, säger Jönsson till HIF.se om tiden i Buriram United.