Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Helsingborgs besked – sparkar Per Ola Ljung

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

Helsingborgs IF sparkar tränaren Per Ola Ljung trots dementin tidigare i veckan. 

– Den skrala poängskörden under våren är dock sådan att vi nu låter en annan tränare ta över, säger HIF:s ordförande Krister Azelius. 

– Det är en stor fråga, men när styrelsen väl gav beskedet kan jag väl inte säga att jag är helt överraskad. Jag har förstått diskussionen som har varit, säger Andreas Granqvist till Hd.se

På lördagseftermiddagen kom beskedet. 

Helsingborg sparkar tränaren P-O Ljung efter den tunga vårsäsongen. 

Ljung tog upp HIF i allsvenskan till den här säsongen men får nu lämna laget. 

– Vi hyllar Peo för hans stora insatser för Helsingborgs IF genom åren, inte minst när han nyligen återförde föreningen till Allsvenskan. Den skrala poängskörden under våren är dock sådan att vi nu låter en annan tränare ta över, säger HIF:s ordförande Krister Azelius till klubbens hemsida. 

För bara några dagar sedan dementerade dock HIF:s ordförande klart och tydligt att det skulle komma ett tränarbyte i en intervju med Kvällsposten. 

På frågan om HIF skulle behålla P-O Ljung som tränare var svaret glasklart. 

– Ja.

Hela säsongen?

– Ja. 

Även nästa säsong?

– Ja, vi ska fullfölja kontraktet som löper över denna och nästa säsong. 

Uppgift: Mikael Stahre har nobbat

Men nu har Helsingborg uppenbart ändrat sig i tränarfrågan och P-O Ljung får alltså gå.

Mikael Stahre ska enligt uppgifter ha varit aktuell som tränare för HIF men ska även ha tackat nej. 

Kvällsposten har sökt P-O Ljung utan framgång men i en kommentar på klubbens hemsida säger han: 

– Jag vill tacka alla medarbetare, spelare jag arbetat med och alla fantastiska människor som finns i och runt klubben. Ett extra stort tack till resten av ledarstaben och det medicinska teamet som jag arbetade allra närmast med. Det har varit en härlig utmaning och jag har njutit av uppdraget att ta upp HIF i Allsvenskan. Vi har jobbat hårt och haft roligt på vägen. 

”Alla kanske inte är nöjda”

HIF:s lagkapten Andreas Granqvist säger till Hd.se att han inte blev överraskad över beslutet men framhåller också att det är ett styrelsebeslut och om man bestämt sig för att göra ett byte så är det också rätt tid. 

– Det finns väl alltid olika typer av kritik i en grupp. Vi är en 18-20-mannatrupp och alla kanske inte är nöjda, men det är inte så att det har funnits någon kravbild från spelarna att Peo ska få lämna. Det är ett beslut som styrelsen har tagit.

– I vissa lägen blir det jättebra, och i vissa fungerar det alls. Det får tiden utvisa. Men om man ska göra ett tränarbyte tycker jag det var helt rätt tillfälle när han den nye får lite tid att komma in i gruppen och sätta sin prägel på det.

Helsingborg kommer att presentera en ny tränare på en presskonferens under söndagen.