Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bekräftat: Lantz tar över allsvenska nykomlingen

Höjdpunkter: Mjällby slog Syrianska - är tillbaka i allsvenskan
Marcus Lantz.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Marcus Lantz.Foto: THOMAS JOHANSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Milos Milojevic lämnade Mjällby efter avancemanget från superettan.

Nu har den allsvenska nykomlingen gjort klart med ny tränare: Marcus Lantz, 44.

– Hans tankar kring hur vi ska spela och träna fotboll stämmer väl överens med de framgångsfaktorer vi haft de senaste åren, säger klubbchefen Fredrik Danielsson i ett pressmeddelande. 

Sedan Milos Milojevic lämnade Mjällby har klubben varit på intensiv jakt efter ersättare. Listan på tänkbara kandidater har varit lång.

Sportchefen Hans Larsson har bekräftad att bland andra Christan Järdler och Peo Ljung varit aktuella.

Nu har valet fallit på Marcus Lantz, bekräftar klubben på sin hemsida.

– Vi som varit delaktiga i rekryteringen har haft väldigt många namn uppe på bordet och många referenser har tagits på väldigt många namn. I den kravprofil vi har arbetat fram finns en vilja att arbeta vidare med de delar som varit framgångsrika på matcher och träningar de senaste två åren men där är även en ambition att hitta en huvudtränare som förstår kulturen i Mjällby AIF och som från nuläget vill vara med och utveckla klubben tillsammans med oss, säger klubbchefen Fredrik Danielsson.

Lantz tar över Mjällby

Att Lantz kommer från Bromölla, bara två mil från Strandvallen, stärkte hans aktier, enligt klubbchefen.

– Marcus var ett av namnen som kom upp tidigt. Dels har han en lokal anknytning och vet vad Mjällby AIF står för och handlar om men har även visat att han är en väldigt duktig fotbollstränare som ställer höga krav på sin omgivning men också är beredd att arbeta hårt för att nå resultat.

Som spelare nådde Marcus Lantz bland annat Helsingborgs IF, Hansa Rostock, Bröndby och landslaget. Som tränare har han ansvarat för Örgryte och Kopparbergs/Göteborg.

Kontraktet med Mjällby sträcker sig över ett år och det finns option på ytterligare ett år.