Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Det var brutalt där, jag är inte orolig här”

Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: Action Images / BILDBYRÅN

Malmö FF har haft en tung säsongsinledning, och för en knapp månad sedan sparkade man Magnus Pehrsson.

Nu är en ny tränare klar för storklubben.

Uwe Rösler presenterades nämligen under en presskonferens på tisdagen.

– Jag är glad och stolt över att vara ny huvudtränare, säger Rösler.

Malmö FF har vunnit allsvenskan fyra av de senaste fem säsongerna. Med prestigevärvningar som Sören Rieks och Fouad Bachirou var siktet inställt på toppen även i år – men spelet har varit långt därifrån.

Efter idel poängtapp fick ledningen nog, och sedan man förlorat mot Trelleborg i mitten på maj sparkades tränande Magnus Pehrsson.

Sedan dess har sportchefen och klubbikonen Daniel Andersson lett laget även operativt – men nu är en långsiktig ersättare klar.

Gjort klart med Uwe Rösler 

Den skånska storklubben kallade till presskonferens under tisdagen, och väl där kunde MFF presentera sin nya tränare: Uwe Rösler, som tidigare spelat i Manchester City och Sunderland.

Kontraktet som tysken skrivit på löper till 2020, och kommer att genomföra sitt första träningspass med laget på torsdag.

– Jag är glad. Malmö är en av Skandinaviens största klubbar och en enorm potential att etablera sig även i Europa. Jag är stolt över att vara ny huvudtränare, säger Rösler och fortsätter:

– Jag har varit på arenan och det är en underbar arena, ett fantastiskt hem för fotboll och grym atmosfär. Det är det jag är intresserad av. 

Fått sparken från tre klubbar: "Det är brutalt"

Tidigare har Uwe Rösler fått sparken som tränare för Wigan, Leeds och Fleetwood. 

– I engelsk fotboll så var det 22 tränare som sparkades i Championship den säsongen jag fick sparken senast. I alla klubbar utom Leeds så gjorde jag väldigt stor skillnad när jag anslöt till klubben, resonerar Rösler och fortsätter

– Att bli sparkad i England är en del av "businessen", det är brutalt där borta. Du har inte tid att jobba igenom svårigheter där, så jag är inte orolig över det – för jag vet att jag gjorde nytta i alla klubbar. 

Vill bygga på det som finns

I Skåne vill han emellertid inte göra några drastiska förändringar, utan bygga vidare på den grund som finns.

– När man signar för Malmö kommer mycket förväntningar. Jag kommer inte hit för att ändra massor av grejer, mycket görs redan bra i klubben. Jag vill bygga på de stabila bitar som finns och lägga till ett par grejer, säger Rösler.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!