Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Min familj mådde inte bra efter det”

Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN
Foto: PATRIC SÖDERSTRÖM / TT NYHETSBYRÅN
Foto: Kalmar FF

KALMAR/STOCKHOLM. SportExpressen kunde under torsdagen avslöja att Magnus Pehrsson avgår som tränare för Kalmar FF efter den senaste tidens kaos. 

Pehrsson säger att han gör det för klubbens bästa. 

– Laget behöver inte en elefant i rummet, som jag har varit den senaste tiden, säger han. 

Istället för Pehrsson kommer den assisterande tränaren Jens Nilsson leda laget mot Sirius på lördag.

Kalmar FF befinner sig i ett prekärt läge inför den avslutande allsvenska omgången. Laget ligger precis ovanför kvalplats, men riskerar i värsta fall att åka ur om resultaten går emot dem på lördagen. 

Lagets dåliga resultat den här säsongen har lett till att huvudtränaren Magnus Pehrsson blivit kraftigt ifrågasatt, inte minst av lagets supportrar. Efter hemmaförlusten mot Falkenberg konfronterades Pehrsson av ilska supportrar och det uppstod en ilsken replikväxling. 

”Stod upp mot aggressivt och hatiskt beteende”

Under onsdagen kunde Barometern avslöja att det fanns en djup spricka mellan spelargruppen och Magnus Pehrsson och hans assisterande Jesper Norberg. Enligt tidningen ville flera spelare att Pehrsson och Norberg skulle avstå att leda laget i den avslutande matchen mot Sirius. 

Dessutom rapporterade Barometern om missnöje mot Pehrsson från spelargruppen då han inte medverkade på måndagens träning. 

SportExpressen kunde på torsdagseftermiddagen avslöja att Magnus Pehrsson avgår. Därefter bekräftade Kalmar uppgifterna och kallade till presskonferens på Guldfågeln arena.

På presskonferensen berättade han om anledningarna till att han avgår.

– Det har hamnat alldeles för mycket fokus på mig de senaste dagarna. Vi har haft långa diskussioner den här veckan om vad som är bäst för Kalmar FF på lördag i den här matchen som har hög dignitet, säger Pehrsson.

Han kommenterade också sin heta ordväxling med flera Kalmar-supportrar efter förlusten mot Falkenberg i lördags. Han känner inte att han fick stöttning efter händelsen.

– Jag stod upp mot ett väldigt aggressivt och hatiskt beteende. Vad efterspelet blev efter det var inte stöttning, eller väldigt lite stöttning och snarare fokus på vad jag gjort fel.

”Behöver inte en elefant i rummet”

Pehrsson motiverar sitt beslut att avgå vidare:

– Jag har erfarenhet av när det blir rörigt och fokus på fel saker. Då brukar det vara svårt för en spelargrupp att prestera på en match.

– Det är ett tråkigt beslut att ta men jag känner att det här laget inte behöver en elefant i rummet, som jag har varit den senaste tiden. Därför är det bättre i det här fallet att Jens Nilsson leder laget på lördag.

Barometern rapporterade också att Pehrsson inte var på Kalmars träning i måndags.

– Det som utelämnas i de här artiklarna och det som tagits fram efteråt är varför jag inte var på träningen i måndags. Alla som har följt mitt år här, de som är innanför väggarna, vet att jag är den som gjort överlägset mest arbete i föreningen. Men min familj och mina barn tog det jäkligt hårt att vara med om det de var med om, de mådde inte bra efter det som hände i lördags och jag kunde inte vara med på träningen.

Se höjdpunkter från Kalmars senaste förlust

Nederlaget mot Falkenberg blev Magnus Pehrssons sista match som Kalmars tränare