Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tomasson om Nalic: ”Lägstanivån för låg”

Tomasson tydlig kring situationen med Nalic.
Foto: PER DANIELSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
22-årige Nalic har det inte lätt just nu.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Adi Nalic startade bägge mötena med Wolfsburg i Europa League-sextondelen i vintras, men nu är verkligheten en helt annan för MFF-mittfältaren som är i Jon Dahl Tomassons frysbox.
- Lägstanivån är för låg, konstaterar danske tränaren. 

Efter ett succéfyllt år i AFC Eskilstuna i fjol återvände Adi Nalic till Malmö FF efter lånesejouren - och han såg omgående ut att kunna ta nästa steg.

Nya MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson valde nämligen att starta med Nalic i bägge mötena med Wolfsburg i Europa Leagues sextondelfinal i februari.

I allsvenskan har dock Nalic inte fått mycket speltid. Endast tre inhopp har mittfältaren noterats för - och mot slutet har det blivit läktaren. 

Jon Dahl Tomasson förstår frågetecknen kring att Nalic som startade mot ett Bundeligalag i vintras nu inte ens får plats på bänken. 

– Potentialen är stor, men han är ung och prestationerna går då upp och ner. Det var många månader sedan vi mötte Wolfsburg och jag har stor förståelse att varken ni i media eller supportrar som inte haft möjlighet att se våra träningar kan se hela bilden, säger dansken.

Tomasson pekar på att 22-åriga Nalic än så länge är för ojämn i sina prestationer.

– Lägstanivån är för låg och det är något som han jobbar med.

Duon borta för MFF

Under söndagen tar Malmö emot Kalmar på hemmaplan och Tomasson bekräftar att varken Lasse Nielsen eller Arnor Traustason är redo till dess. Spelarna är fortfarande inte kvitt sina skadebekymmer.

- Båda är på väg tillbaka, men hur snabbt vågar jag inte säga. De är inte klara för spel i alla fall. 

En som Tomasson däremot kommer ha med i truppen mot KFF är Amin Sarr som i och med inhoppet i torsdagens segermatch mot Östersund gjorde allsvensk debut. 

– Vi känner till hans snabbhet och aptit på mål. Han är en annan spelartyp och det är också därför som jag tar med honom, konstaterar Tomasson om 19-åringen.