Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Johan Persson lämnar HIF – klar för krisande Öster

Dagens tre största sportnyheter.
Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

Östers IF krisar rejält i superettan.

Men nu plockar smålänningarna in förstärkning – Johan Persson lämnar Helsingborg och skriver på för den småländska klubben. 

– Han har alltid agerat väldigt professionellt, säger HIF:s huvudtränare Henrik Larsson till skåningarnas hemsida. 

Östers IF har haft en riktigt tung säsong – framför allt på hemmaplan.

Smålänningarna har inte vunnit en enda match inför sin hemmapublik på Myresjöhus Arena.

Men i halvtid mot Trelleborgs FF på söndagen fick hemmasupportrarna en välkommen nyhet: Johan Persson förstärker den krisande klubben.

Mittfältaren lämnar därmed en klubb han tror går en ljus framtid till mötes, trots en tung start på årets allsvenska säsong. 

– När jag kom befann sig klubben i superettan och trots att jag inte bidrog så mycket som jag hade velat ute på planen känns det bra att ha varit med och tagit upp HIF till allsvenskan. Jag tror starkt på att HIF kommer göra en bra höst och hålla sig kvar i allsvenskan. Klubben har en ljus framtid och jag önskar alla stort lycka till, säger Johan Persson till HIF:s hemsida

https://twitter.com/OstersIF/status/1152979054909435906

Andra värvningen på kort tid

Öster är sist i superettans tabell och har samlat ihop elva poäng den här säsongen. 

Förutom Johan Persson har smålänningarna sedan tidigare även gjort klart med rutinerade James Keene, som tidigt tillhört en rad svenska klubbar.

– Vi tackar Johan för hans insatser för Helsingborgs IF både på och utanför planen. Han har alltid agerat väldigt professionellt och vi önskar honom all lycka i framtiden, säger Helsingborgs huvudtränare Henrik Larsson.

Johan Persson har gjort 14 allsvenska framträdanden för Helsingborg under årets säsong. Han har däremot inte lyckats producera varken mål eller assist.