Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Johan Persson lämnar HIF – förstärker Öster

Johan Persson.Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Persson kom till HIF från Hammarby och har i år gjort 13 matcher för klubben.Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Knappt hade nyheten om James Keene hunnit landa förrän nästa nyförvärv förstärkte Öster. 

Johan Persson lämnar Helsingborgs IF för Växjö och Öster.

Detta enligt uppgifter till Kvällsposten.

Han startade så sent som i måndags på Helsingborgs innermittfält tillsammans med Andreas Landgren. 

Nu lämnar Johan Persson Helsingborgs IF för bottenlaget Öster i superettan när han med högsta sannolikhet gör sin sista match i HIF på lördag mot AIK.

Uppgifter till Kvällsposten gör gällande att Persson, som har sex månader kvar på kontraktet med HIF, inte väljer att stanna kvar i Skåneklubben som han kom till i juli 2017, utan flyttar i stället till Småland för att hjälpa Öster att stanna kvar i superettan. 

Huvudpersonen själv vill inte kommentera uppgifterna om en eventuell flytt.

– Jag har kontrakt med HIF året ut och det är det jag förhåller mig till, säger Johan Persson.

Blir lagkamrat med James Keene

Tidigare under onsdagen presenterade Öster ett annat nyförvärv – den gamla måltjuven och Elfsborgsspelaren James Keene anslöt från Sydafrika och sa följande till Östers hemsida:

– Det känns fantastiskt härligt, en gammal och fin klassisk klubb som man alltid har haft koll på. Jag fick en väldigt bra känsla när jag träffade klubben i förra veckan och när man kollar på laget så ser man att det finns mycket kvalitet och potential för att kunna lyfta klubben framåt. 

Johan Persson har under sin tid i Helsingborg gjort 30 matcher där han från sin defensiva mittfältsposition har bidragit med ett mål och en assist. Dessförinnan spelade Persson för Hammarby under tre år och var med och tog tillbaka klubben till allsvenskan säsongen 2014.