Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Johan Dahlin riskerar långvarig fotskada

Foto: BILDBYRÅN

Johan Dahlin riskerar långvarig skada i foten enligt MFF-tränaren Uwe Rösler. 

Därför ställs han utanför truppen i söndagens match mot Värnamo i svenska cupen. 

– Risken är nu väldigt stor för en långvarig skada, säger MFF-tränaren Uwe Rösler till Sydsvenskan.se

Johan Dahlin räddade poäng till Malmö mot Lugano i Europa League i torsdags.

Då en av planens bästa i ett annars risigt Malmö. 

Men när MFF ställs mot Värnamo i Svenska cupen, en match i andra omgången som skulle ha spelats i augusti men som skjutits upp på grund av MFF:s kval till Europa League, finns målvakten inte med i truppen. 

Anledningen är en fotskada. 

– Johan har spelat länge med problem och du kommer till en punkt när det blir för svårt att fortsätta, både medicinskt men också mentalt där han kämpat sig igenom matcherna. Risken är nu väldigt stor för en långvarig skada, säger MFF-tränaren Uwe Rösler till Sydsvenskan.se. 

MFF:s reservmålvakt Dusan Melicharek får nu kliva in mellan stolparna i stället. 

Även Behrang Safari och Oscar Lewicki saknas i truppen samt Anders Christiansen och Franz Brorsson.

Viktig match 

– Vi vet alla hur de här matcherna kan bli om vi inte spelar på en tillräckligt hög nivå. Det handlar mycket om det mentala hos spelarna. Mentalitet och attityd blir två nycklar. Går vi in med rätt inställning och gör det vi gjort många gånger den här säsongen kommer vi att vinna, men visar vi inte det kommer vi få problem längs vägen, säger MFF-tränaren Uwe Rösler till klubbens hemsida. 

– Det är väldigt väldigt viktigt att ta sig till nästa runda. Både att få gå in i ett litet uppehåll med en positiv känsla, men också för nästa försäsong och chansen att vinna titeln. För oss är det här en stor match, fortsätter han. 

MFF-truppen mot Värnamo

Dusan Melicharek, Mathias Nilsson (målvakter), Felix Beijmo, Eric Larsson, Rasmus Bengtsson, Lasse Nielsen, Jonas Knudsen, Jo Inge Berget, Fouad Bachirou, Bonke Innocent, Erdal Rakip, Søren Rieks, Romain Gall, Arnor Traustason, Markus Rosenberg, Marcus Antonsson, Guillermo Molins, Tim Prica, Amel Mujanic, Linus Borgström.