Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Joelsson om skadan: ”Ville fortsätta direkt”

Kalle Joelsson. Foto: BILDBYRÅN
Målvakten var med och firade segern tillsammans med supportrarna efter matchen. Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Joelsson leddes av planen i den 37:e minuten. Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

37:e minuten i HIF – Sirius. Kalle Joelsson tar sig för knät, byts ut och får sedan beskedet att det krävs en operation.

Själva situationen där skadan uppkommer är det dock inget konstigt med.

– Jag hann bara tänka ”shit, det där var inte bra”, säger Joelsson.

Det var efter ett farligt Sirius-anfall i HIF:s 1-0–seger på Olympia i måndags som Kalle Joelsson förstod att något inte stod rätt till med knät. 

– Jag hann bara tänka ”shit, det där var inte bra”. Det var ju ingen kollision eller att jag fastnade med foten i gräset. Sen kom Victor (Dymne, sjukgymnast) och Harald (Roos, klubbläkare) in. De började göra några tester, men det enda jag frågade dem var om jag kunde fortsätta. Jag ställde mig upp och försökte belasta knät men smärtan gick rakt igenom. Det gick inte, säger Kalle Joelsson.

Opereras troligtvis nästa vecka

Så här ett par dagar efter matchen berättar Joelsson att svullnaden har lagt sig, men att han fortfarande inte kan belasta det ordentligt.

– Jag hoppar runt på kryckor nu. Vi vet inte hur allvarligt det är, men tanken och förhoppningen är att vi ska operera nästa vecka. Rehaben och återhämtningen vill jag sätta i gång så snabbt som möjligt för att kunna komma tillbaka starkare och bättre än tidigare.

Joelsson berättar också att han tog emot beskedet hemma i sällskap av familjen under tisdagskvällen. 

– Det kändes tungt att behöva höra det, men samtidigt har jag under de här dagarna fått och får fantastisk stöttning från familj, vänner och supportrar. Det ger en enorm push och vilja att komma tillbaka starkare än någonsin, säger Kalle Joelsson.