Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jättetalangen sköt KFF mot nytt kontrakt

Nils Fröling. Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN
Fröling firar sitt 2-0. Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN

BORLÄNGE/STOCKHOLM. Kalmar FF har ena benet i allsvenskan.

Jättetalangen Nils Fröling, 19, satte slutresultatet 2-0 i det första ångestmötet borta mot Brage.

– Otroligt skönt, men det är absolut inte avgjort, säger han till C More.

Fyra segrar på 30 allsvenska matcher.

Dessutom fick huvudtränaren Magnus Pehrsson lämna krisklubben med endast en omgång kvar att spela. Det var knappast med de bästa av självförtroenden som Kalmar FF åkte upp till Borlänge för allsvenskt kval.

Och det var hemmalaget Brage som skapade mest inledningsvis, trots att det var gästerna som hade hand om bollinnehavet.

Men i den 24:e minuten kom utdelningen för Kalmar FF, som fick se Geir Herrem trycka in det förlösande 1-0-målet, hans första för klubben, bakom Peter Rosendal, som var rasande på Brage-försvaret. 

Kalmar FF vann med 2-0 borta mot Brage

I den andra halvleken ökade KFF:s supertalang Nils Fröling på ledningen till 2-0 efter att ha tagit emot en djupledsboll och skickat in bollen i mål. Det var 19-åringens sjätte mål för säsongen och det firades rejält i bortalaget.

– Det är förstås vild glädje i Kalmar. Nils Fröling tar tillvara på möjligheten, säger kommentatorn Daniel Kristiansson i C More.

Experten Anders Andersson är kritisk till Brages försvarsspel vid målet.

– Det ska verkligen inte kunna uppstå. Det är kanske inte helt lätt att läsa och Fröling gör det klockrent. Riktigt snyggt, ett väldigt vackert mål.

Mittfältsstjärnan Rasmus Elm inledde den första kvalmatchen på bänken, men byttes in med kvarten kvar. Gästerna höll undan och vann med 2-0 och har allt i egna händer inför returen nere i Småland på söndag.

Nils Fröling: ”Absolut inte avgjort”

Nils Fröling är givetvis nöjd med resultatet.

– Det faller någonting från axlarna efter den här matchen. Det känns bra. Det var lite tufft i början när de pressade ner oss. Men när vi kommer ut i andra halvlek löser vi det ganska bra, säger han och fortsätter:

– Skönt att få sätta dit en balja. Det var en underbar passning, riktigt bra tajmat. Nu gäller det att fokusera så mycket vi kan på nästa match. Det är bara att göra samma sak som tidigare