Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Jansson målskytt igen: ”Får sån jädra energi”

Kalmarspelarna firade med den tillresta bortaklacken
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Isak Jansson nätade för andra matchen i rad
Foto: ANDERS BJURÖ/TT / TT NYHETSBYRÅN
Henrik Rydström
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

HALMSTAD. Isak Jansson, 19, nätade för andra matchen i rad när Kalmar knep tre poäng borta mot Halmstad. 

Då fick han fira framför en tillrest bortaklack.  

– Man får sån jädra energi, det kändes som om vi hade mer publik än dem, säger Jansson.

Kalmar FF kom ut och styrde spelet på Örjans vall. Och i den 20 minuten gav det reslutat när Jonathan Ring ställde om och hittade Isak Jansson som fri med målvakten satte 1-0 framför en högljud bortaklack. Ett mål som blev matchens enda. 

– (Jonathan) Ring driver in bollen och släpper den på mig så att jag kan ta med den med fart och sedan hade jag något skott tidigare där jag la i första så jag prövade i bortre och det var ledigt, säger Jansson.   

Hur var det att fira framför fansen?

– Man får sån jädra energi, speciellt när det är på bortaplan, det kändes som om vi hade mer publik än dem, säger Jansson. 

Fullträffen var Janssons tredje för i år.  Den första kom i omgång tre hemma mot Örebro. Sedan dess gick det fjorton omgångar innan han hittade nätet mot Degerfors senast och nu skrev han in sig i målkolumnen igen. 

– Det är bra för självförtroendet och det är skönt att näta och hjälpa laget till tre poäng. 

”Roligt för publiken”

Kalmar har under året blivit ett bolltrillande lag som spelar med stort självförtroende och bollinnehav. Just nu är man ett av seriens formstarkaste lag då man har fem segrar på de sju senaste matcherna i allsvenskan. 

– VI spelar bra och det är nog rolig för publiken att titta på, det har vi snackat om också. Samtidigt så gör vi det jobbigt för motståndarna och det är det som vårt spel går ut på, att kunna anfalla när de är trötta. Det är både kul och underhållande att spela, säger Jansson.  

Tränare Henrik Rydström benämner HBK borta som ”en av de tuffare bortamatcherna” i serien. 

Han var nöjd med hur hans Kalmar tacklade uppgiften. 

– Jag tycker att vi i första halvlek lyckas med väldigt mycket av det vi vill, jag tycker att vi kontrollerar matchen och leder rättvist. I andra halvlek så blir vi lite försiktiga. Det blir mer att man försvarar ledningen än att man vågar gå fullt ut för ytterligare ett mål. Men slår jag ut det på nittio minuter så är jag jätte - jättenöjd med hur vi spelar och hur vi hanterar de styrkor som HBK har. Jag är glad och nöjd, säger Rydström.